Siirry sisältöön

269 hakutulosta

Uunien energiansäästötoimet tehostavat valimon energiankäyttöä vuosittain yli 10 prosentilla.
Lue lisää 5.10.2023 Energiankäytön uusi aika Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista. Lue lisää
Motiva Services Autamme asiakkaitamme saavuttamaan kestävyystavoitteet edistämällä kiertotaloutta ja kestävää energiankäyttöä sekä tukemalla ilmastojohtamista. Palveluksessamme on yli 60 kestävän kehityksen asiantuntijaa. Laajalla substanssi- ja menetelmäosaamisellamme tuemme eri sektoreiden uudistumista ja matkaa kohti kestävää tulevaisuutta.
Tehdas selvittää vuoden 2015 aikana mahdollisuuksia vähentää uuniensa energiankäyttöä muun muassa happiavusteisen palamisen avulla. Suunnitteilla on myös sähkön tuotanto uunien hukkalämmöstä.
Takaisin Energiatehokas ammattikeittiö Julkaisun kieli Suomi Laajuus 20 sivua Julkaisuvuosi 2010 Lataa Energiatehokas ammattikeittiö Kuvaus Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Esimerkkejä energiaremonteista Näillä sivuilla esitellään esimerkkejä taloyhtiöissä toteutetuista remonteista, joissa on merkittävästi parannettu energiatehokkuutta ja lisätty uusiutuvan energiankäyttöä. Lisäksi esitellään kerrostalokohteisiin monitavoiteoptimointi-menetelmällä laadittujen energiaselvitysten tuloksia.
0.0 LÄHTÖTILANNE 2023 2024 2025 2026 2027 Vuotuinen säästö energialaskussa lähtötilanteeseen verrattuna (€/a) ** 0 0 37,525 39,415 40,597 41,815 98,832 Päästöt tCO2ekv/a ** 37.9 37.9 21.3 20.4 19.6 18.7 7.1 *laskenta perustuu vakioituun energiankäyttöön **laskenta perustuu todelliseen energiankäyttöön ***Tavoitteena päästötön rakennus Laajennettu PTS laadittu/päivitetty: 28.11.2022
Käyttäjien asumis- ja vedenkäyttötottumukset, rakennuksen vaippa, ilmavaihto, lämmitysjärjestelmän ajantasaisuus esimerkiksi vaikuttavat ratkaisevasti energiankäyttöön. Aineisto on suunnattu sekä kiinteistön ylläpitäjille että asukkaille. Julkaisu on saatavilla vain sähköisesti.
Huber Finland Oy:n Taavetin tehdasta sulatusuunin energiankäytön hallinnassa. Myös uuniin ja lämmön talteenottoyksikköön tehtyjen parannusten ja osaavan henkilöstön ansiosta uuni kuluttaa aiempaa vähemmän energiaa. Uunin ovat yli kolmannes Suomen toimintojen kokonaisenergiansäästöstä.
Energiatehokkuuden jatkuva parantaminen edellyttää: Oman energiankäytön tuntemista ja seurantaa. Tietoa omista energiansäästömahdollisuuksista. Teknis-taloudellisesti kannattavien energiatehokkuustoimien määrittämistä ja toteuttamista. Energiatehokkuuden ottamista huomioon toimintatavoissa, investoinneissa ja hankinnoissa. Energianhankinnan eri mahdollisuuksien tuntemista.