Siirry sisältöön

187 hakutulosta

Energiatehokas vesihuoltolaitos Motiva, Vesilaitosyhdistys ja useat suomalaiset vesihuoltolaitokset ovat yhteistyössä koonneet tietoa ja kokemuksia energiatehokkuustoimista ja teknisistä ratkaisuista, jotka auttavat vesilaitoksia entistä fiksummassa ja taloudellisemmassa energiankäytössä.
Lue lisää 5.10.2023 Energiankäytön uusi aika Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista. Lue lisää
Lue lisää 18.10.2022 Varmista energiatehokkuus – tarkista taloteknisten järjestelmien toimivuus ja asetukset Nousevat energiahinnat nostavat painetta myös kiinteistöjen energiankäytön tehostamiseen ja energiansäästöön. Toimivan talotekniikan oikealla käytöllä ja säädöillä voidaan rakennuksen energiankäyttöä tehostaa ja saada aikaan säästöjä.
Tarve voi olla myös toiminnallinen, esimerkiksi: energiatehokkaampi joukkoliikennejärjestely/ajoneuvo, valaistusjärjestelmä, jonka energiankäyttö on xx prosenttia nykyistä pienempi, tehokkaampi materiaalien hallinta, ekotehokas ja turvallinen kevyen liikenteen väylä. Joka tapauksessa tarvitaan selkeää tietoa nykyisen toiminnan lähtöarvoista, esimerkiksi energiankulutuksesta.
Energiatehokkuussopimukset Vapaaehtoisuuteen perustuvien energiatehokkuussopimusten tavoite on tehostaa energiankäyttöä teollisuudessa, energia- ja palvelualalla, kiinteistöalalla, kunta-alalla sekä öljylämmityskiinteistöissä.
Tavoite lasketaan liittymishetkellä käytössä olevasta normaalia toimintaa edustavan kalenterivuoden energiankäytöstä. Tavoite vuodelle 2025 vastaa 7,5 % liittyjän energiankäytöstä ja tavoite vuodelle 2020 vastaa 4 % liittyjän energiankäytöstä.
Lue lisää 4.1.2023 Ilmatieteen laitos ja Motiva Oy: Lämmitysenergian kulutuksen normitus päivittyy – lämmitystarveluvut laskettu uuden ilmastollisen vertailukauden mukaan Energiankulutuksen seuranta on lähtökohta tarkoituksenmukaiselle energiankäytölle sekä energiankäytön tehostamiselle.
Teollisuuden energiakatselmus Teollisuuden energiakatselmus on tarkoitettu katselmusmalliksi sellaisille teollisuuskohteille, joissa prosessin energiankäytön ja tehokkuuden tarkastelua ei pidetä tarpeellisena (koska esimerkiksi prosessin energiatehokkuus muutoin varmistettu tai prosessin energiakustannukset pienet).
Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi 7.4.2022 15.00 Yritys, tehokkaamman energiankäytön aika on nyt Harri Heinaro ja Tomi Kiuru Energianhinta on ollut rajussa nousussa syksystä asti ja nousu on vain kiihtynyt Ukrainaan tapahtuneen hyökkäyksen johdosta. Hintakehityksen epävarmuudelle ei näy loppua ja esiin on noussut myös toimitusvarmuus etenkin maakaasun osalta.
Kotitalouksien energiankäytöstä tilojen lämmityksen osuus oli 61 %, vedenlämmityksen osuus 16 %, saunojen osuus 5 % ja valaistuksen ja sähkölaitteiden osuus 14 % ja vapaa-ajanasuntojen osuus oli 5 % kokonaisuudesta. Kotitalouksien energiankulutus kasvoi 27 % ajanjaksolla 2000–2022 (ilman lämpötilakorjausta).