Siirry sisältöön

31 hakutulosta

Energiatehokkuuden jatkuva parantaminen edellyttää: Oman energiankäytön tuntemista ja seurantaa. Tietoa omista energiansäästömahdollisuuksista. Teknis-taloudellisesti kannattavien energiatehokkuustoimien määrittämistä ja toteuttamista. Energiatehokkuuden ottamista huomioon toimintatavoissa, investoinneissa ja hankinnoissa. Energianhankinnan eri mahdollisuuksien tuntemista.
Energiainventaariolistat puutuoteteollisuudelle Motiva on julkaisut puutuoteteollisuuden yrityksille energiainventaariolistat, jotka auttavat selvittämään energiankäytön tehostamismahdollisuudet tuotannossa, käyttöhyödykkeissä ja kiinteistötekniikassa. Omat erilliset energiainventaariolistat on laadittu: sahoille, levytehtaille ja muille puutuoteteollisuuden tuotantolaitoksille.
Hankkeessa kerätty tieto ja kokemukset koottiin tietopaketiksi, joka sisältää ohjeistuksen ja hyviä käytännön esimerkkejä miten eri käyttötarkoitusta palvelevien teollisuusuunien energiankäyttöä voi tehostaa. Verkossa saatavilla oleva aineisto palvelee erityisesti uuneja käyttävien teollisuusyritysten tuotantohenkilöstöä. Hanke käynnistyi vuonna 2013 ja päättyi vuonna 2015.
Se vastaa yli 440 000 pientalon vuosittaista energiankäyttöä. Ota yhteyttä Ulla Suomi asiakkuusjohtaja +358 (0) 9 6122 5042 Lähetä sähköpostia
Sisältää lain edellyttämät tiedot energiankäytöstä. Kannattaa valjastaa energiatehokkuuden parantamiseen ja energiakulujen hillitsemiseen yrityksessä. Millaisia yrityksiä lakisääteinen velvoite koskee?
Energiansäästöviikko jatkoi Astetta alemmas -kampanjan asialla Energiansäästöviikolla keskityttiin energiankäytön uuteen aikaan, jolloin energiaa riittää kaikkeen käyttöön, mutta hinta vaihtelee. Viikon aikana haluttiin viestiä erityisesti sitä, että moderni on energiansäästö on yhä enemmän oikea-aikaista sähkönkäyttöä ja kulutuksen siirtämistä.
Ylijäämälämmön talteenotto ja hyödyntäminen on kannattavaa, sillä se parantaa energiankäytön tehokkuutta sekä vähentää polttoaineiden tarvetta ja kasvihuonekaasupäästöjä. Teollisuudessa lämpöä on mahdollista saada talteen prosessi- ja savukaasuista, jäte- ja jäähdytysvesistä sekä poistohöyryistä.
Kun lämpö siirtyy toivotulla tavalla, prosessi toimii ja energiankäyttö on tehokasta. Mittaaminen ja seuranta auttavat havaitsemaan ajoissa puhdistustarpeen, mikä vähentää turhia likaantumisesta johtuvia huoltoseisokkeja. Seurantatiedon analysointi lisää henkilöstön ymmärrystä lämmönsiirron tehokkaasta toiminnasta.
Tehokkaalla energiankäytöllä yritykset kokivat saavuttavansa tuotannollisia ja toiminnallisia etuja. Pienentyneet energiakulut parantavat liiketoiminnan tulosta ja yrityksen kilpailukykyä. Energiatehokkuus on myös erottamaton osa yritysvastuuta ja tärkeä keino vähentää toiminnan ilmastovaikutuksia.
Kouluttajat ja koulutusmateriaalit Koulutuksen järjestää kestävän kehityksen yritys Motiva Services Oy, jonka asiantuntijoilla on pitkä kokemus uusista energiaratkaisuista ja kestävästä energiankäytöstä. Kouluttajina toimivat johtava asiantuntija Jaakko Ketomäki ja asiantuntija Nina Teirasvuo . Kouluttajina kuullaan myös muita alan asiantuntijoita.