Siirry sisältöön

60 hakutulosta

Energiatehokas ilmastus Yli puolet jätevedenpuhdistamon energiankäytöstä kuluu ilmastukseen. Optimoimalla hapen- ja ilmantarve sekä ilmansyötön energiankäyttö, on mahdollista saavuttaa merkittävää energiansäästöä.
Teollisuuskiinteistöjen ilmastointi kuluttaa merkittävän osan teollisuuskiinteistöjen energiankäytöstä. Teollisuudessa on paljon tehostettua ilmanvaihtoa vaativaa toimintaa ja vanhoja kiinteistöjä, joiden ilmanvaihdosta löytyy reilusti energiansäästöpotentiaalia ja korjattavaa.
HARKKA – harjoitustyö toisen asteen oppilaitoksille HARKKA-harjoitustyön avulla opiskellaan energiaa sekä harjoitustöiden tekemistä ja kerätään samalla tärkeää tietoa energiankäytöstä ja sen muodostumisesta. Opiskelemaan ammattiopistoon Tarvitsemme muutoksen tekijöitä!
Energiankäyttöön ja energiatehokkuuteen liittyviä mittauksia on vesihuoltolaitoksilla vaihtelevasti. Mittarointitekniikan kehitys ja sen pienentyneet kustannukset tekevät entistä laajemman mittaamisen mahdolliseksi ja taloudellisesti kannattavaksi.
Alan yhteishankkeessa koottiin ja jaettiin tietoa ja kokemuksia toimista ja teknisistä ratkaisuista, jotka auttavat vesilaitoksia entistä fiksummassa ja taloudellisemmassa energiankäytössä. Hankkeen tulokset palvelevat kaikkia Suomen vesihuoltolaitoksia.
Mukana on jo useita satoja suomalaisyrityksiä ja iso joukko kuntia. www.energiatehokkuussopimukset.fi Valtion energiatuki Energiankäyttöä tehostaviin ja uusiutuvan energian käyttöä edistäviin selvityksiin ja investointeihin voit saada energiatukea Business Finlandilta. www.businessfinland.fi/energiatuki Pienemmät energiakulut - parempi tulos Näin paljon voit säästää energiakuluissa
Rakennuksen energiankäytön hiilijalanjälki Tampere-talolle on laskettu rakennuksen energiankäytön hiilijalanjälki Green Building Council Finland mittariston mukaan. Energiankäytön hiilijalanjälki mittaa käyttäjän toimintaa rakennuksessa ja on näin soveltuva mittari kiinteistön käyttäjän omien päästöjen mittaamiseen ja kehittämiseen.
Haluatko karsia turhaa energiankäyttöä ja pienentää energialaskua valtion tukemana? Se on mahdollista, kun asiantunteva ammattilainen osoittaa toimintaanne sopivat tehostamisen paikat.
Energiatehokkuuden jatkuva parantaminen edellyttää: Oman energiankäytön tuntemista ja seurantaa. Tietoa omista energiansäästömahdollisuuksista. Teknis-taloudellisesti kannattavien energiatehokkuustoimien määrittämistä ja toteuttamista. Energiatehokkuuden ottamista huomioon toimintatavoissa, investoinneissa ja hankinnoissa. Energianhankinnan eri mahdollisuuksien tuntemista.
Muut energiatehokkuustoimet vesihuoltolaitoksilla Tehosta vesihuoltolaitoksen energiankäyttöä vinkkiemme avulla: Aurinkosähkö vesihuoltolaitoksilla Energiatuki ja sen hakeminen Vesilaitoskiinteistön energiatehokkuus Vesihuoltolaitosten energiatehokkuus tulevaisuudessa Lämmöntalteenotto vesihuoltolaitoksilla Energianhallinta: Mittarointi Energianhallinta: Seuranta ja analysointi Energianhallinta