Siirry sisältöön

105 hakutulosta

Motiva on käynnistänyt yhteishankkeen, joka selvittää Suomen teollisuuden puhallin- ja pumppausjärjestelmien energiankäytön tehostamismahdollisuuksia. Työ keskittyy erityisesti sähkömoottoreilla toimiviin puhallin- ja pumppusovelluksiin, joiden energiatehokkuus kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja erityisesti silloin, kun rakennetaan tai uusitaan järjestelmiä.
Sen avulla suuri yritys voi selvittää energiankäyttönsä tehostamista, uusiutuvan energian käytön lisäämistä tai energiankäytön muuttamista vähähiiliseksi. Lue lisää
On tärkeää saada vastauksia sekä teollisuudelta että kuluttajilta, jotta voidaan varmistaa, onko vedenkäyttöön liittyvillä ympäristömerkinnöillä samanlainen vaikutus kuin energiankäyttöön liittyvillä merkinnöillä, jotka ohjaavat valmistajia ja markkinoita kohti energiatehokkaampia ja energiaa säästäviä tuotteita.
Lue lisää 5.10.2023 Energiankäytön uusi aika Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista. Lue lisää
Lue lisää 18.10.2022 Varmista energiatehokkuus – tarkista taloteknisten järjestelmien toimivuus ja asetukset Nousevat energiahinnat nostavat painetta myös kiinteistöjen energiankäytön tehostamiseen ja energiansäästöön. Toimivan talotekniikan oikealla käytöllä ja säädöillä voidaan rakennuksen energiankäyttöä tehostaa ja saada aikaan säästöjä.
Selvityksen politiikkaskenaarioon (WAM-н) sisällytetyt toimet johtavat kokonaisuutena merkittävään kasvihuonekaasupäästöjen vähennykseen, uusiutuvan energian lisääntymiseen ja energiankäytön tehostumiseen.
Datakeskukset ja konesalit ovat merkittäviä energiankäyttäjiä ja siksi suuri osa nyt julkaistuista vastuullisuuskriteereistä liittyy konesalien energiankäytön tehostamiseen, käytettyihin energialähteisiin sekä hukkalämmön hyödyntämiseen.
Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi 7.4.2022 15.00 Yritys, tehokkaamman energiankäytön aika on nyt Harri Heinaro ja Tomi Kiuru Energianhinta on ollut rajussa nousussa syksystä asti ja nousu on vain kiihtynyt Ukrainaan tapahtuneen hyökkäyksen johdosta. Hintakehityksen epävarmuudelle ei näy loppua ja esiin on noussut myös toimitusvarmuus etenkin maakaasun osalta.
Sopimustoiminnalla tehostetaan liittyjän omaa energiankäyttöä ja samalla säästetään sähköä, lämpöä, polttoaineita ja kustannuksia. Samalla vähennetään hiilidioksidipäästöjä. Toiminta on tuottanut hyviä tuloksia ja vaikuttavuutta, jotka pystytään näyttämään toteen johdonmukaisen seurannan ja raportoinnin ansiosta.
Kun ne toimivat oikein, asuminen on terveellistä, turvallista ja kuluttaa energiaa mahdollisimman vähän. ”Asumiskustannuksista suurin osuus on energiankäyttöä”, kertoo Samuli Könkö , Suomen LVI-liiton toiminnanjohtaja.