Siirry sisältöön

90 hakutulosta

. – Ledit ovat tällä hetkellä niin energiatehokkuudeltaan kuin valon laatuun liittyviltä ominaisuuksiltaan paras vaihtoehto kaikkeen kodin valaisuun, sanoo kodin energiankäytön asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta. Erityisesti vanhojen halogeenien vaihtaminen ledeiksi tuottaa säästöä sähkölaskuun.
Ruokalistasuunnittelu ja energiatehokkuustyö keskeisiä ympäristövaikutusten vähentämisessä Rovaniemen ruokapalveluissa vastuullisuus ei toteudu yksin hankintojen kautta, vaan tärkeitä keinoja ovat myös energiankäytön tehostaminen ja ympäristönäkökohtien huomiointi ruokalistasuunnittelussa. Rovaniemen ruokapalveluiden ravintoloissa vietetään kasvisruokapäivä kerran viikossa.
KORJAA JA VAIHDA Lattialämmityksen termostaatin uusiminen märkätiloissa Termostaattien vaihtaminen on helppo tapa energiankäytön tehostamiseen. Se kannattaa tehdä erityisesti huonetiloissa, joissa on jatkuvatoiminen lattialämmitys ja kivilattia, kuten kylpyhuoneissa.
Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Teemu Kettunen puh. 050 568 9445 teemu.kettunen@motiva.fi Motiva Oy asiantuntija Päivi Suur-Uski puh. 044 300 1369 paivi.suur-uski@motiva.fi Tietoa ja maksutonta neuvontaa kuluttajille asumisen energiankäytön tehostamiseen: www.motiva.fi/koti Facebook @Asiaaenergiasta Alueelliset energianeuvojat maakunnissa: www.motiva.fi/alueellinen_energianeuvonta
Puheenvuorossaan Pasi Laitala avaa sitä, miten kunnat ja kaupungit voivat yhdessä kumppaneiden ja kuntalaisten kanssa vauhdittaa ilmastotyötä ja toimia edelläkävijöinä esimerkiksi liikkumisen, energiankäytön ja älykkäiden kaupunkiratkaisujen keinoin. Tiia Merenheimo Tiia Merenheimo työskentelee Motivassa asiantuntijana vauhdittamassa kuntien resurssiviisaita tavoitteita.
Energiansäästö on silloinkin ajankohtaista, sillä tulevaisuudessa meidän on opittava ohjaamaan energiankäyttöämme niihin hetkiin, jolloin uusiutuvaa tuuli- ja aurinkoenergiaa on paljon tarjolla, ja vähennettävä kuluttamista silloin, kun energiasta on pulaa. Automaatio tulee tässä toki avuksemme, Kati Laakso ennustaa.
. – Haasta Energia-assaria aihepiireistä, jotka koet kiinnostaviksi taloyhtiön energiankäytön pienentämisen näkökulmasta. Tekoälyn koulutus jatkuu ja Energia-assarille opetetaan uusia asioita, joista käyttäjät ovat kiinnostuneita, Ketomäki vakuuttaa.
Kolmasosa ruokapalveluiden ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoan säilöntään, valmistukseen ja tarjoiluun tarvittavasta energiankäytöstä ja muutama prosentti kuljetuksista. Ammattikeittiön suunnittelu ja laitevalinnat ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat palvelujen tuottamiseen kuluvan energian määrään ja sitä kautta hiilidioksidipäästöihin.
Tämä vertailutaso voi olla nykyisen käytössä olevan ratkaisun energiankäyttö, markkinoilla oleva keskimääräinen tai huonoin sallittu taso, tai ekosuunnitteludirektiiivin määrittämä minimitaso.
Varsinainen katselmus käynnistyi tuotantolaitoksen yhteyshenkilöiden kanssa pidetystä aloituskokouksesta, jossa käytiin läpi tehtaan toimintoja ja niiden energiankäyttöä.