Siirry sisältöön

24 hakutulosta

Tulokset ohjaavat taloudelliseen energiankäyttöön sekä energiatehokkuuden tavoitteelliseen ja aktiiviseen parantamiseen.
Takaisin Energiatehokkuuden mittaus- ja seurantajärjestelmän hankinta Julkaisun kieli Suomi Laajuus 12 sivua Julkaisuvuosi 2014 Lataa Energiatehokkuuden mittaus- ja seurantajärjestelmän hankinta Lue Energiatehokas teollisuuskiinteistö eDocker digipaper Kuvaus Energiankäytön tehostamisen tueksi tarvitaan mitattua, mittauksista jalostettua tietoa ja energiatehokkuutta kuvaavia tunnuslukuja
Uunien energiansäästötoimet tehostavat valimon energiankäyttöä vuosittain yli 10 prosentilla.
Tehdas selvittää vuoden 2015 aikana mahdollisuuksia vähentää uuniensa energiankäyttöä muun muassa happiavusteisen palamisen avulla. Suunnitteilla on myös sähkön tuotanto uunien hukkalämmöstä.
Huber Finland Oy:n Taavetin tehdasta sulatusuunin energiankäytön hallinnassa. Myös uuniin ja lämmön talteenottoyksikköön tehtyjen parannusten ja osaavan henkilöstön ansiosta uuni kuluttaa aiempaa vähemmän energiaa. Uunin ovat yli kolmannes Suomen toimintojen kokonaisenergiansäästöstä.
Ylijäämälämmön talteenotto ja hyödyntäminen parantaa tuotantolaitoksen energiankäytön tehokkuutta sekä vähentää polttoaineiden tarvetta ja kasvihuonekaasupäästöjä. Oheiseen julkaisuun on kerätty tietoa ylijäämälämmön hyödyntämisestä lämpöpumppu- ja ORC-tekniikalla. Lisäksi siinä on käsitelty ylijäämälämmön hyödyntämisen soveltuvuutta polttoaineen kuivatukseen.
Sähkövaraston tarkoituksena on sekä hallita Keravan tehdaskiinteistön huipputehoa ja energiankäyttöä, kuin myös mahdollistaa sähkön kulutusjoustoa säätömarkkinoilla.
Harjoitustyötä on toteutettu reilun viiden vuoden ajan, ja sen avulla on kerätty onnistuneesti hyödyllistä tietoa kuluttaja-asiakkaiden osaamisesta, ymmärryksestä ja kiinnostuksesta kodin energiankäyttöön ja uusien ratkaisujen käyttöönottoon. Lisäksi on saatu tarkempaa tietoa kotien laitekannasta.
Teollisuuden energiankäyttöä kuvataan Tilastokeskuksen tilastoihin perustuvien lukujen avulla.
Suurin osa energiankäytöstä on polttoaineita (Kuva 4.10), mutta huomionarvoista on, että vain hyvin pieni osa niistä on tuotettu fossiilisilla polttoaineilla. Kuva 4.10 Metsäteollisuuden erityspiirteitä ja energiankäytön kulutusjakauma.