Siirry sisältöön

185 hakutulosta

Koska energiankäytön kustannukset eivät kohdistu suoraan tilojen käyttäjille, he eivät välttämättä osaa ajatella oman toimintansa vaikutusta rakennuksen energiakäyttöön. Siksi tilojen käyttäjiä on hyvä muistuttaa vastuullisesta energiankäytöstä.
Myös sauna- ja pesutiloista löytyy usein energiankäytön tehostamismahdollisuuksia. Keskimääräinen energiansäästötoimien kustannussäästö on 9 prosenttia. Motivan SlideShare: Energiakatselmus kannattaa – säästöjä kunnille ja pk-yrityksille from Motiva
Koulut ja oppilaitokset Koulujen energiankäytössä on mahdollista saavuttaa merkittäviä säästöjä tehostamalla ilta- ja viikonloppukäytön energiatehokkuutta. Energiakatselmuksissa on löydetty keskimäärin 13 prosentin suuruiset kustannussäästöt. Energiansäästöä on mahdollista saada niin sähkön-, lämmön- kuin vedenkulutuksessakin.
kuukausittain (kaukolämpö, sähkö) ja perus- ja tehomaksujen perusteeseen (kaukolämpö, sähkö) – energiankäyttöä arvioitaessa on otettava huomioon, että ilmanvaihdon ilmavirrat muuttuvat lähtötilanteesta ja että lämmitysjärjestelmä on lähtötilanteessa epätasapainossa taloudelliset vaikutukset – arvio investointikustannuksista kokonaisuudessaan – arvio vaikutuksista energiakustannuksiin
Lue lisää 5.10.2023 Energiankäytön uusi aika Fokus-podcastimme on palannut keskustelemaan vierailevien päättäjien kanssa kestävän kehityksen haasteista ja mahdollisuuksista. Lue lisää
Motiva Services Autamme asiakkaitamme saavuttamaan kestävyystavoitteet edistämällä kiertotaloutta ja kestävää energiankäyttöä sekä tukemalla ilmastojohtamista. Palveluksessamme on yli 60 kestävän kehityksen asiantuntijaa. Laajalla substanssi- ja menetelmäosaamisellamme tuemme eri sektoreiden uudistumista ja matkaa kohti kestävää tulevaisuutta.
Esimerkkejä energiaremonteista Näillä sivuilla esitellään esimerkkejä taloyhtiöissä toteutetuista remonteista, joissa on merkittävästi parannettu energiatehokkuutta ja lisätty uusiutuvan energiankäyttöä. Lisäksi esitellään kerrostalokohteisiin monitavoiteoptimointi-menetelmällä laadittujen energiaselvitysten tuloksia.
0.0 LÄHTÖTILANNE 2023 2024 2025 2026 2027 Vuotuinen säästö energialaskussa lähtötilanteeseen verrattuna (€/a) ** 0 0 37,525 39,415 40,597 41,815 98,832 Päästöt tCO2ekv/a ** 37.9 37.9 21.3 20.4 19.6 18.7 7.1 *laskenta perustuu vakioituun energiankäyttöön **laskenta perustuu todelliseen energiankäyttöön ***Tavoitteena päästötön rakennus Laajennettu PTS laadittu/päivitetty: 28.11.2022
Energiatehokkuuden jatkuva parantaminen edellyttää: Oman energiankäytön tuntemista ja seurantaa. Tietoa omista energiansäästömahdollisuuksista. Teknis-taloudellisesti kannattavien energiatehokkuustoimien määrittämistä ja toteuttamista. Energiatehokkuuden ottamista huomioon toimintatavoissa, investoinneissa ja hankinnoissa. Energianhankinnan eri mahdollisuuksien tuntemista.
Myös maakuntien ja alueiden strategiassa voi määrittää esimerkiksi sen, että toimija antaa erilaisia sitoumuksia muun muassa uusiutuvaan energiankäyttöön, energiatehokkuuteen, hiilineutraaliuteen tai resurssiviisauteen liittyen. Laaja-alaisimpia sitoumuksia ovat esimerkiksi kuntien energiatehokkuussopimus, Hinku ja Fisu.