Siirry sisältöön

140 hakutulosta

25.5.2021 13.00 Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö säästää kustannuksia ja vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä Suomessa eri alojen vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset kattavat noin 60 prosenttia Suomen kokonaisenergiankäytöstä. Ne ovat olleet vuodesta 1997 lähtien yksi tärkeimmistä toimista ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.
Energiansäästöviikon hengessä kannustan jokaista miettimään, miten omasta energiankäytöstä on mahdollista karsia turhat watit pois ja myös ajoittaa kulutus fiksusti”, sanoo ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen .
Energiankäytön tehostamistoimien tunnistaminen
Talkoisiin tarvitaan ihan kaikkia energiankäyttäjä, jotta onnistumme leikkaamaan energiankäyttöämme tasolle, jossa vältymme vakavilta energian jakeluhäiriöiltä. Kun energiankäyttö pysyy maltillisena, enemmän edellytyksiä on myös energian hintojen maltilliseen kehitykseen.
Mukana on lähes 60 prosenttia Suomen energiankäytöstä – yli 700 yritystä ja niiden 7 000 toimipaikkaa ja yli 120 kuntaa ja kuntayhtymää. Vuosina 2017–2021 sopimuksiin liittyneissä yrityksissä ja kunnissa on vuotuista energiankäyttöä onnistuttu tehostamaan yhteensä yli 10 terawattituntia.
sekä datan ja tekoälyn hyödyntäminen energiankäytön tehostamisessa.
Täsmäkatselmuksessa energiatehokkuuden ammattilainen etsii ja ehdottaa katselmoitavalle kohteelle taloudellisesti kannattavimmat ja toteutuskelpoisimmat toimenpiteet, joilla voi tehostaa energiankäyttöä, lisätä uusiutuvan energian käyttöä tai edetä kohti vähähiilisyyttä.
Energiakatselmusten toteuttamiseksi ja kehittämiseksi organisaation on:  7 1. analysoitava koko organisaation energiankäyttöä ja -kulutusta mittaus- tai muuhun dataan perustuen 2. energiankäytön ja kulutuksen analyyseihin perustuen tunnistettava merkittävät energiankäytön alueet (osa organisaatiosta, joka merkittävästi vaikuttaa energiankäyttöön ja kulutukseen, tilat, laitteet, systeemit