Siirry sisältöön

12 hakutulosta

Rakentamisella on keskeinen merkitys energiankäytön ja päästöjen vähentämisessä Rakennuksilla on merkittävä vaikutus energiankäyttöön. Yksinomaan rakennusten energiankäyttö vastaa noin 40 prosenttia energian loppukäytöstä Suomessa ja aiheuttaa noin 30 prosenttia kasvihuonekaasupäästöistä.
Energiansäästöviikko on oivallinen lähtölaukaus tehokkaan energiankäytön edistämiseen kouluissa, joissa oman energiankäytön hallintaa vasta aloitellaan. Energiansäästöviikon aineistoista saa valmista materiaalia omien tempausten suunnitteluun. Yhtä hyvin Energiansäästöviikon viettäminen sopii oppilaitoksille, joissa energiatehokkuuden tavoittelu on jo osa arkipäivää.
Julkiselta sektorilta odotetaan tiennäyttäjän roolia energiankäytön tehostamisessa. ESCO-palvelu on varteenotettava tapa parantaa energiankäyttöä sekä uudistaa energiateknisiä järjestelmiä tehokkaiksi. Esitteessä on tietoa muun muassa ESCO-palvelun periaatteista, ESCO-hankinnan valmistelusta ja hankintatavoista.
Työkaluja ja lisätietoa Motiva: Energiatehokas ammattikeittiö Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta. Opas kokoaa yhteen elementit ja palaset, joista ammattikeittiöiden energiatehokkuus rakentuu.
Se vastaa yli 440 000 pientalon vuosittaista energiankäyttöä. Ota yhteyttä Ulla Suomi asiakkuusjohtaja +358 (0) 9 6122 5042 Lähetä sähköpostia
* Esittäjä, päivämäärä Nykytilan kuvaus: energiankäyttö ja hankinta, nykyiset käytännöt ja keskeiset toimijat, toteutetut toimenpiteet, nykyiset energianhallinnan tavoitteet Tavoitteet energiansäästölle ja jatkuvan parantamisen periaatteen soveltaminen Energiansäästökeinojen tunnistaminen ja priorisointi, vastuutahojen nimeäminen ja vaikutusten arvioiminen lähtötietojen pohjalta, haastatteluin
* 30.3.2009 Pertti Koski, Motiva Oy * * * Esittäjä, päivämäärä Nykytilan kuvaus: energiankäyttö ja hankinta, nykyiset käytännöt ja keskeiset toimijat, toteutetut toimenpiteet, nykyiset energianhallinnan tavoitteet Tavoitteet energiansäästölle ja jatkuvan parantamisen periaatteen soveltaminen Energiansäästökeinojen tunnistaminen ja priorisointi, vastuutahojen nimeäminen ja vaikutusten
Kolmasosa ruokapalveluiden ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoan säilöntään, valmistukseen ja tarjoiluun tarvittavasta energiankäytöstä ja muutama prosentti kuljetuksista. Ammattikeittiön suunnittelu ja laitevalinnat ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat palvelujen tuottamiseen kuluvan energian määrään ja sitä kautta hiilidioksidipäästöihin.
Ympäristön kannalta on suositeltavaa valita uusiutuvaa energiaa käyttävä lämmitysratkaisu. (1 Sitra: Rakennetun ympäristön energiankäyttö ja kasvihuonekaasupäästöt