Siirry sisältöön

96 hakutulosta

Energiatehokas ilmastus Yli puolet jätevedenpuhdistamon energiankäytöstä kuluu ilmastukseen. Optimoimalla hapen- ja ilmantarve sekä ilmansyötön energiankäyttö, on mahdollista saavuttaa merkittävää energiansäästöä.
Julkiselta sektorilta odotetaan tiennäyttäjän roolia energiankäytön tehostamisessa. ESCO-palvelu on varteenotettava tapa parantaa energiankäyttöä sekä uudistaa energiateknisiä järjestelmiä tehokkaiksi. Esitteessä on tietoa muun muassa ESCO-palvelun periaatteista, ESCO-hankinnan valmistelusta ja hankintatavoista.
HARKKA – harjoitustyö toisen asteen oppilaitoksille HARKKA-harjoitustyön avulla opiskellaan energiaa sekä harjoitustöiden tekemistä ja kerätään samalla tärkeää tietoa energiankäytöstä ja sen muodostumisesta. Opiskelemaan ammattiopistoon Tarvitsemme muutoksen tekijöitä!
Energiankäyttöön ja energiatehokkuuteen liittyviä mittauksia on vesihuoltolaitoksilla vaihtelevasti. Mittarointitekniikan kehitys ja sen pienentyneet kustannukset tekevät entistä laajemman mittaamisen mahdolliseksi ja taloudellisesti kannattavaksi.
Lue lisää 4.1.2023 Ilmatieteen laitos ja Motiva Oy: Lämmitysenergian kulutuksen normitus päivittyy – lämmitystarveluvut laskettu uuden ilmastollisen vertailukauden mukaan Energiankulutuksen seuranta on lähtökohta tarkoituksenmukaiselle energiankäytölle sekä energiankäytön tehostamiselle.
Järkevän energiankäytön pitäisi olla osa kiinteistön jatkuvaa ylläpitoa ja asumistapaa. Uusinnan yhteydessä valitaan ja päätetään tilojen tavoitelämpötilat. Näillä päätöksillä on ratkaiseva merkitys asumisen energiatehokkuuteen ja energiakustannuksiin.
Koti ja asuminen Miten me kaikki voimme vähentää energiankäyttöä ja siitä syntyviä kustannuksia kotonamme? Energiatehokkuus ja uusiutuvan energian osuuden lisääminen kodin ja liikkumisen energiankäytössä paitsi vähentävät kustannuksia, myös edistävät fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämistä ja nopeuttavat puhtaaseen energiaan siirtymistä.
Jos kiinteistössä on tehty hyvin merkittäviä energiatehokkuuteen vaikuttavia muutoksia ja LVI-tekniset selvitykset ja laskelmat osoittavat, että rakennuksen tehontarve tai energiankäyttö ovat huomattavasti muuttuneet, on tärkeää käydä lämmönmyyjän kanssa keskustelu, vaikuttaako nykytila kaukolämmön sopimukseen tai maksuihin.
Tulokset ohjaavat taloudelliseen energiankäyttöön sekä energiatehokkuuden tavoitteelliseen ja aktiiviseen parantamiseen.
Takaisin Energiatehokkuuden mittaus- ja seurantajärjestelmän hankinta Julkaisun kieli Suomi Laajuus 12 sivua Julkaisuvuosi 2014 Lataa Energiatehokkuuden mittaus- ja seurantajärjestelmän hankinta Lue Energiatehokas teollisuuskiinteistö eDocker digipaper Kuvaus Energiankäytön tehostamisen tueksi tarvitaan mitattua, mittauksista jalostettua tietoa ja energiatehokkuutta kuvaavia tunnuslukuja