Siirry sisältöön

106 hakutulosta

Vuoden Energianerokas -kilpailu nostaa esiin oivaltavia ja erottuvia tekoja, joita energiatehokkuussopimuksiin liittyneet sadat toimijat toteuttavat vuosittain energiankäytön tehostamiseksi.
Asukkaiden energiankäyttö voi kasvattaa tai pienentää asuinkerrostalon energialaskua noin viidellä prosentilla.
Lue lisää 9.11.2022 Energiatehokas ja suositusten mukainen lämpötila työpaikoilla Tarve tehostaa energiankäyttöä on saanut tänä syksynä monet yritykset ja kunnat tekemään energiansäästön toimenpiteitä. Sisälämpötilojen lasku työpaikalla on herättänyt myös pohdintaa työntekijöille sopivista lämpötiloista.
Kolmasosa ruokapalveluiden ympäristövaikutuksista aiheutuu ruoan säilöntään, valmistukseen ja tarjoiluun tarvittavasta energiankäytöstä ja muutama prosentti kuljetuksista. Ammattikeittiön suunnittelu ja laitevalinnat ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat palvelujen tuottamiseen kuluvan energian määrään ja sitä kautta hiilidioksidipäästöihin.
Tämä vertailutaso voi olla nykyisen käytössä olevan ratkaisun energiankäyttö, markkinoilla oleva keskimääräinen tai huonoin sallittu taso, tai ekosuunnitteludirektiiivin määrittämä minimitaso.
. ‒ Rakennuksen ja käyttöveden lämmitys lohkaisee jopa 80 prosenttia kotitalouden energiankäytöstä. Asumisen osuus suomalaisten kasvihuonekaasupäästöistä on lähes 40 prosenttia. Energian tehokas käyttö ja ylikulutuksen välttäminen auttavat leikkaamaan asumisen ilmastovaikutuksia, muistuttaa asiantuntija Päivi Suur-Uski valtion kestävän kehityksen yhtiöstä Motivasta.
Varsinainen katselmus käynnistyi tuotantolaitoksen yhteyshenkilöiden kanssa pidetystä aloituskokouksesta, jossa käytiin läpi tehtaan toimintoja ja niiden energiankäyttöä.
Kilpailussa etsittiin innovatiivista ratkaisua, jolla voidaan todistettavasti saada aikaan kustannustehokas ratkaisu rakennuksen energiankäyttöön ja hiilijalanjälkeen tai omavaraisuuden parantamiseen.
Motivan verkkosivuille koottu varautumisaineisto on jaoteltu ennakoiviin toimenpiteisiin, lämmityskaudella toteutettaviin toimiin sekä huolto- ja ylläpitotöihin, jotka auttavat tehostamaan energiankäyttöä. Kesällä koti kuntoon ja energiatehokkaaksi Kesäkuukausien aikana koti kannattaa valmistella talven ja energiansäästön varalle.
Ympäristön kannalta on suositeltavaa valita uusiutuvaa energiaa käyttävä lämmitysratkaisu. (1 Sitra: Rakennetun ympäristön energiankäyttö ja kasvihuonekaasupäästöt