Siirry sisältöön

9 hakutulosta

Energiatehokkuussuunnitelman sisältö: Nykytilan kuvaus: energiankäyttö ja hankinta, käytännöt ja keskeiset toimijat, toteutetut toimenpiteet, seuranta ja mahdolliset tämänhetkiset energiahallinnan tavoitteet. Energiansäästön uudet tavoitteet ja jatkuvan parantamisen periaatteiden sisällyttäminen.
Resursseihin sisältyvät henkilöresurssit, erityistaidot, teknologia ja taloudelliset resurssit. 4. viestimällä energiahallinnan merkityksestä organisaation sisällä 5. varmistamalla, että energiapäämäärät ja -tavoitteet on asetettu 6. ottamalla energiatehokkuus huomioon pitkän aikavälin suunnitelmissa 7. varmistamalla, että tulokset mitataan ja raportoidaan sovituin aikavälein 8. toteuttamalla
Ohjaus toteutetaan: kellokytkimellä, ohjattavalla releellä, tai kehittyneellä energiahallinta- tai kotiautomaatiojärjestelmällä. Aurinkosähköjärjestelmän suunnittelussa ja mitoituksessa on järkevää varautua mahdollisiin sähkönkulutuksessa lähivuosina tuleviin muutoksiin ja varustaa järjestelmä älykkäällä kuormanohjauksella.
Energiahallinnan tarkoitus Auttaa organisaatiota energiatehokkuuden parantamisessa mahdollistamalla tavoitteiden asettamisen ja niiden saavuttamisen. Energianhallintajärjestelmän käyttöönotto edistää energiatehokkuuden kehittämisen työkulttuuria.​ Luoda järjestelmällisyyttä energianhallintaa, energiankulutuksen pienentämiseen ja energiatehokkuuden parantamiseen.
Toimenpiteeksi voidaan ehdottaa esimerkiksi energiahallinnan ja ympäristöjärjestelmän kehittämistä. Toimenpide parantaa kehittämisen edellytyksiä pitkän tähtäimen kehittämisessä. Raportointi kuten kohdassa 4.1. 4.8 Yrityksen kalustopolitiikka Yritykselle ehdotetaan kalustopolitiikkaa, mikäli energiatehokkuusnäkökulman huomioon ottavaa politiikkaa ei ole olemassa.
1