7 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Taloyhtiön vedenkulutus Taloyhtiömme vedenkulutus on hälyttävän korkea, ja haluaisin ottaa asian esille yhtiökokouksessa. Mistä löydän tietoa tavanomaisista kulutusmääristä? Vastaus: Keskimääräinen vedenkulutus Suomessa on 140 l/asukas/vrk.
Vedenkulutus on vertailuarvoon nähden korkealla tasolla (katso toimenpidesuositukset). Lämmön ja kiinteistösähkön kulutukset vastaavat tavanomaista tasoa. Valaistuksen ohjaukset on toteutettu porrashuoneissa ja kellarikerroksessa painokytkimin. Ullakkotilassa valaistuksen ohjaus on liiketunnistimella.
Vedenkulutus: Seurataan 10 opiskelijan vedenkäyttöä naisten/miestenhuoneessa. – Valuuko vesi käsienpesun ajan tai unohtuiko hana auki esimerkiksi hiusten kampaamisen ajaksi? Havaitaanko vuotavia hanoja tai WC-istuimia? Tehdään tarkistuskierros myös liikuntatiloissa. 2.
Vedenkulutus Vedenkulutuksen, erityisesti lämpimän käyttöveden kulutuksen, vähentäminen säästää energiaa. Eri yksiköiltä on hyvä tiedustella, missä lämpimän veden käyttöä voidaan vähentää ja miten se olisi helpoiten toteutettavissa. Opastuksella ja ohjeistuksilla voidaan vähentää lämpimän veden käyttöä myös iltaisin.
Lue lisää 14.8.2020 Fiksuilla toimilla vedenlotraus kuriin taloyhtiössä Helsingissä sijaitsevassa taloyhtiössä satsattiin vettä säästäviin laitteisiin ja saatiin taloyhtiön vedenkulutus putoamaan 155 litrasta/henkilö noin 117 litraan henkilöä kohden vuorokaudessa.
Jos kulutetun lämpimän käyttöveden määrä on mitattu, voidaan sen lämmittämiseen kulutut energia laskea kaavalla 6: Kaavan selitteet: Q ρ cp V t2 t1 3600 veden lämmittämiseen kuluva energia (kWh) veden tiheys (1 000 kg/m3) veden ominaislämpökapasiteetti (4,2 kJ/kg°C) vedenkulutus (m3) lämmitetyn veden lämpötila, tyypillisesti 55 °C lämmitettävän veden lämpötila, tyypillisesti 5…10 °C
Lue lisää 29.4.2020 Fiksu tekniikka on vähentänyt veden kulutusta Suomessa Tuoreen tutkimustiedon mukaan vedenkulutus suomalaisissa kotitalouksissa on edelleen laskemassa vuoden 1977, 1999 ja 2011 tutkimuksiin verrattuna. Suotuisan kehityksen taustalla ovat pääasiassa erilaiset fiksut tekniset ratkaisut, mutta myös osa kuluttajista on järkevöittänyt vedenkäyttötapojaan.