Siirry sisältöön

13 hakutulosta

Ilmastonmuutos on jo heikentänyt ruokaturvaa Ilmastonmuutos on jo heikentänyt miljoonien ihmisten ruokaturvaa eri puolilla maailmaa, erityisesti päiväntasaajan alueilla. Lisääntyneet helle- ja kuivuusjaksot sekä tulvat ovat haitanneet elintarvikkeiden tuotantoa, toimitusketjuja ja elintarviketurvallisuutta.
Ajankohtaisimmat trendit, jotka vaikuttavat kestävään kehitykseen Ilmastonmuutos ja resurssien riittävyys Vähähiilisyys ja sektori-integraatio Teknologiamurros ja digitalisaatio Kuluttajakäyttäytymisen muutos Kaupungistuminen Yhteiskumppanimme ja asiakkaamme Tarjoamme julkishallinnolle, yrityksille, kunnille ja kuluttajlle tietoa, ratkaisuja ja palveluja tukena työssä kohti resurssitehokkaita
Maankäytön lisäksi luontokatoa ja luonnon tuottamien ekosysteemipalvelujen heikkenemistä aiheuttavat merenkäyttö, maan- ja merenkäytön muutokset, resurssien suora hyödyntäminen, ilmastonmuutos, saastuminen ja vieraslajit. Selvitys on osa hallitusohjelman mukaista Ilmastoruokaohjelmaa, jonka tavoitteena on tukea yhteiskunnan siirtymistä kohti ilmastokestävää ruokajärjestelmää.
Omista kokemuksistaan ovat sivustolla kertomassa myös muut erialoilla työskentelevät tekijät. ”Ilmastonmuutos ja energiamurros muuttavat yhteiskuntaa ja sähköalaa paljon, kun hiilineutraali uusiutuva sähkö korvaa vanhat tuotantotavat”, sanoo toimitusjohtaja Kai Puustinen Sähkö- ja teleurakoitsijaliitosta ja jatkaa: ”Uusien teknologioiden yleistyminen tarkoittaa, että tekijöitä tarvitaan
Motiva Oy ja Suomen ympäristökeskus SYKE koordinoivat verkoston toimintaa ja sitä rahoittaa ympäristöministeriö. ”Ilmastonmuutos ei odota. Luontokato edellyttää toimia. Nyt ollaan kokoamassa parasta suomalaista osaamista, jotta löydämme yhdessä kiertotaloudesta ratkaisuja isoihin haasteisiin.
26.10.2023 8.00 Kiertotaloudessa on kirittävää – uudella vauhdilla eteenpäin Taloudellinen niukkuus, hupenevat luonnonvarat, ilmastonmuutos ja globaaleihin tuotantoketjuihin liittyvät haasteet ovat olleet esillä viime aikoina. Kiertotalous tarjoaa ratkaisuja kaikkiin näihin haasteisiin. Tehtävää on paljon, sillä Suomi on kiertotaloudessa korkeintaan eurooppalaista keskikastia.
Energiansäästö auttaa kaikkia 9 Ilmastonmuutos Fossiilisen energian käyttö lisää kasvihuonekaasuja, jotka kiihdyttävät ilmastonmuutosta Energiansäästöllä vähennetään energiantuotannon tarvetta fossiilisilla polttoaineilla Suomessa energia tuotetaan ensisijaisesti uusiutuvilla ja täydennetään fossiilisilla Vaikuttaa vedenpinnan nousuun, jääpeitteen häviämiseen, tautien lisääntymiseen
Lue lisää 28.2.2022 MMM ja YM: IPCC:n raportti: Ilmastonmuutos on vaikuttanut vakavalla tavalla luontoon ja ihmisiin – vaikutukset jakautuvat epätasaisesti Hallitustenvälinen ilmastonmuutospaneeli IPCC toteaa 28. helmikuuta 2022 julkaisemassaan raportissa, että ilmastonmuutos on uhka ihmisten hyvinvoinnille. Ilmastonmuutoksen vaikutukset jakaantuvat alueellisesti epätasaisesti.
Lue lisää 1.10.2020 Tokaluokkalaisten Energiansäästöviikkoa vietetään lokakuussa 25. kertaa – Ilmastonmuutos teki teemasta ajankohtaisemman kuin koskaan Energiansäästöviikkoa vietetään 5.–11.10. sadoissa kouluissa ympäri Suomen. Näin on tehty jo 25 vuoden ajan. Motivan kampanjoiman teemaviikon keskeinen viesti energiansäästön tärkeydestä ei ole menettänyt ajankohtaisuuttaan.
Lue lisää 26.11.2020 Suomi ei pääse mukaan kiertotalouteen, jos päättäjät, kehittäjät ja toimijat kököttävät omissa poteroissaan Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden hupeneminen ja luonnonvarojen ylikulutus ovat aikamme suurimmat ehdotonta ratkaisua odottavat ongelmat.