Siirry sisältöön

68 hakutulosta

Energiatehokkuussopimukset Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä.
Mitkä energiatehokkuussopimukset? Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Sopimusten avulla toteutetaan EU:n energiatehokkuusdirektiivin asettamia energiatehokkuusvelvoitteita ja seurataan tavoitteiden saavuttamista. Nykyinen sopimuskausi on solmittu vuosille 2017–2025.
Yritysten energiatulevaisuuskyselyyn 2023 vastasi 220 henkilöä energiatehokkuussopimukseen liittyneistä teollisuuden, energia-alan sekä kiinteistö- ja palvelualan yrityksistä.
Energiatehokkuussopimuksiin liittyneistä organisaatioista useimmat ovat energiansäästössä kokeneita konkareita, jotka voivat toimillaan vaikuttaa merkittävissä määrin energiankäytön tehostumiseen ja riittävyyteen. Nämä konkarit toimivat myös muille esimerkkeinä, sillä heidän toimiaan seurataan.
Kilpailu on tarkoitettu kaikille energiatehokkuussopimukseen liittyneille yrityksille ja kunta-alan toimijoille. Energiatehokkuussopimustoiminta kattaa lähes kaksi kolmasosaa Suomen kokonaisenergiankäytöstä. Sopimusten avulla säästetään vuosittain valtava määrä energiaa ja niiden tulokset ovat avainasemassa Suomen energiatehokkuustavoitteiden saavuttamisessa.
Lisätietoa energiakatselmuksista: Energiakatselmustoiminta Motivan sivuilta löytyvät pätevöityneiden ja osaamisensa osoittaneiden katselmoitsijayritysten yhteystiedot : Katselmuksia tekevät yritykset Energiakatselmoijakoulutus: Energiakatselmoijien peruskurssi Lisätietoa energiatehokkuussopimuksista: Energiatehokkuussopimukset Infowebinaari yrityksille 5.9.2023: Infowebinaari yrityksille
Kunnat ja kuntayhtymät liittyvät sopimukseen liittyjäkohtaisella sopimuksellaan, jossa ne sitoutuvat Kunta-alan energiatehokkuussopimuksen toimenpiteisiin ja tavoitteisiin. Motiva koordinoi sopimustoimintaa käytännössä. Tällä hetkellä sopimustoimintaan on sitoutunut jo 112 kuntaa ja 12 kuntayhtymää.
Kunnista yli puolet on mukana myös kunta-alan energiatehokkuussopimuksessa (KETS). Kampanjassa kuntien tavoitteena oli ottaa käyttöön uusia nopeavaikutteisia keinoja energian säästämiseksi. Yksi tyypillisimmistä keinoista oli tehostaa viestintää henkilöstölle tai kuntalaisille tai molemmille energiansäästön tarpeellisuudesta.
Ikea kuuluu kaupan alan energiatehokkuussopimukseen. Niiralan kulma on Kuopiossa sijaitseva vuokrataloyhtiö. Niiralan kulma kuuluu vuokra-asuntoyhteisöjen energiatehokkuussopimukseen. LähiTapiola kuuluu vuokra-asuntoyhteisöjen sekä toimialakiinteistöjen energiatehokkuussopimuksien pariin.
Mitä ovat energiatehokkuussopimukset? Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Sopimusten avulla toteutetaan EU:n energiatehokkuusdirektiivin asettamia energiatehokkuusvelvoitteita ja seurataan niiden toteutumista.