9 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Varaajalla lämmitetään myös käyttövesi. Varaaja lämpiää yösähköllä. Lisälämmityksenä on poltettu myös puuta takassa ja kiukaassa. Kannattaako nykyinen varaaja säilyttää vai olisiko maalämpö tai ilma-vesi -lämpöpumppu parempi vaihtoehto? Miten lämmin käyttövesi kannattaa tuottaa, sähköllä erikseen vai lämmityksen yhteydessä?
Lämmin käyttövesi on noin kolme kertaa kalliimpaa kuin kylmä vesi, Suur-Uski toteaa. Vedensäästövinkkejä on runsaasti, joten jokainen kotitalous voi varmasti tehdä jotain. – Myös vedensäästö kannattaa aloittaa tutustumalla oman kulutuksen määrään ja miettimällä, missä ovat tehostamisen paikat.
Lämmin käyttövesi ja saunominen Muistakaa energiatehokkaan saunomisen säännöt. Ripeästi saunaan, tiiviit saunavuorot ja malttia löylyihin. Saunavuorot kannattaa keskittää, jotta kiuasta ei tarvitse turhaan pitää lämpimänä. Taloyhtiön saunaa ei tarvitse lämmittää tulikuumaksi: 70-80 astetta riittää.
Vastaus: Käyttövesi kannattaisi mieluiten lämmittää aurinkolämmöllä ja vasta toissijaisesti aurinkosähköllä. Aurinkosähköä kannattaa muuttaa lämmöksi lähinnä silloin, kun sille ei ole muuta käyttökohdetta sillä hetkellä. Aurinkosähkö kytketään talon sähkökeskuksen yhteen vaiheeseen tai nykyään yleisimmin kaikkiin kolmeen vaiheeseen.
Lämmintä käyttövettä tarvitaan vuodenajasta riippumatta, mutta suurinta energiankulutus on talvella kylmimmillä pakkasjaksoilla. Talotekniikka ja järjestelmät kuntoon Kiinteistön kunto ja sen tekniset järjestelmät on tarkistettava säännöllisesti ja mahdolliset ongelmat on korjattava.
............................................................................................. 15 3.3 Kuluttajalaitteiden ja valaistuksen sähkönkulutus yhteensä ................................................................ 16 4 Lämmitysenergian tarve .................................................................................................................... 17 4.1 Lämmin käyttövesi
Sähkönkulutus jakautuu seuraavasti: - Taloussähkö 5 200 kWh eli 5,2 MWh eli 0,0052 GWh - Lämmitys 10 500 kWh eli 10,5 MWh eli 0,0105 GWh - lämmin käyttövesi 3 800 kWh eli 3,8 MWh eli 0,0038 GWh Keskimäärin sähkölämmitteisen omakotitalon sähkönkulutus jakautuu seuraavasti: - Taloussähkö 28 % - Lämmitys 52 % - Lämmin käyttövesi 20 % 3.1 Lähtötiedot Energiantuotannon ja -käytön nykytilaa
Ratkaisuaan vesioikeus perusteli muun muassa toteamalla kalaportaan rakentamis- sekä käyttövesi- ja kunnossapitokustannusten olevan niin suuret, että kalaportaan/kalatien tekeminen aiheuttaisi sen avulla saavutettavaan hyötyyn nähden kohtuuttomia kustannuksia hakijalle.