Siirry sisältöön

11 hakutulosta

Joukkoliikenne Junalla, bussilla, raitiovaunulla ja metrolla matkustaminen on energiatehokkaampaa kuin yksityisautoilu. Raideliikenteessä energiankulutus henkeä kohden on kaikkein pienintä. Raideliikenteen osuus Suomen liikenteen hiilidioksidipäästöistä on vain puoli prosenttia.
Katso myös: Kuljetuspalvelut sekä Henkilö- ja pakettiautot Joukkoliikenne Tämän Motivan sivuilla olevan tietopankin sisältöä ei enää aktiivisesti päivitetä. Tietopankki poistuu palvelusta vuoden 2024 loppuun mennessä. Ajantasaiset vastuullisuuskriteerit julkisiin hankintoihin löytyvät osoitteesta www.kriteeripankki.fi .
Siuntion joukkoliikenne- ja kuljetuspalveluhankinta Vuoropuhelu käyttäjien ja toimittajien välillä ohjasi Siuntion joukkoliikenne- ja kuljetuspalveluhankintaa Siuntion kunnassa kilpailutettiin joukkoliikennepalvelut sekä kunnalliset kuljetuspalvelut. Hankinta aloitettiin huolellisella vuoropuhelulla kunnan edustajien, liikennöitsijöiden sekä kuntalaisten kanssa.
Jos joukkoliikenne toimii hyvin, voi joukkoliikenne yhdessä taksin, auton vuokrauksen tai yhteiskäyttöautopalvelun kanssa hyvinkin olla harkinnan arvoinen vaihtoehto omalle autolle. Lyhyillä matkoilla kävely ja pyöräily parantavat kuntoa ja samalla myös elämänlaatua. Sähköpyörällä 10–20 kilometrin pituinen työmatkakin voi sujua vaivattomasti.
Avustuksia ja rahoitusta voi hakea kestäviin hankkeisiin seuraavilla avainalueilla: rakennukset (julkinen ja asuinrakentaminen), kaupunkien infrastruktuuri (katuvalaistus, kaukolämpö) sekä joukkoliikenne. Vuosina 2014–2020 tämä tuki on myönnetty Horisontti 2020 -ohjelmasta, ja se jatkuu nykyisen monivuotisen rahoituskehyksen (2021–2027) aikana InvestEU-ohjelman puitteissa.
välillinen Tilaaja / Kaupunki / Valtio Operaattoreiden / kaupunkien bench-marking välillinen Tilaaja / Operaattori Taulukkoon on koottu Joukkoliikenteen energiatehokkuuden seuranta, raportointi ja kehittäminen (JOLEN) -tutkimushankkeessa esiteltyjä energiatehokkuustoimenpiteitä ja tarkasteltu niiden vaikutuksia. energiatehokkuutta muun muassa optimoimalla linjastoa ja parantamalla joukkoliikenne-etuuksia
Mikäli työmatka on liian pitkä kävellen tai pyörällä liikuttavaksi, kannattaa suosia joukkoliikennettä, sillä joukkoliikenne on ympäristöystävällinen tapa liikkua. Lisäksi ammattikuljettajan kyydissä voi syventyä esimerkiksi hyvään kirjaan tai ottaa nokoset. Työantajalta kannattaa tarkistaa mahdollisuus saada joukkoliikenteen kausilippu tai työmatkaseteleitä työsuhde-etuna.
Pyöräilyn tulee olla sujuvaa, helppoa ja nopeaa, jolloin yhä useampi jättää auton kotiin ja valitsee pyörän kulkuvälineekseen. 11 Joukkoliikenne on tärkeä osa kestävää kaupunkiliikennettä. Myös ympäristö-, turvallisuus- ja terveyshyödyt puoltavat joukkoliikenteen käyttöä.
Vuonna 2014 hyväksytyn HSL:n uuden strategian mukaan visio 2025 kuuluu: ”Joukkoliikenne on ykkösvalinta ja Helsingin seutu on älykkään, kestävän ja turvallisen liikkumisen suunnannäyttäjä”. Visio korostaa entisestään HSL:n tärkeää roolia kestävien liikkumismuotojen ja toimivan kaupunkiympäristön edistäjänä.