Siirry sisältöön

9 hakutulosta

Tarvittava jäähdytys saadaan aikaan käyttäen jokivettä. Käytännössä osa laitokselle muutenkin pumpattavasta raakavedestä kierrätetään ORC-laitteiston lauhduttimen kautta. Raakaveden kokonaisvirtaama on niin suuri, että ORC-prosessin jäähdytys ~13,5 MW nostaa koko virtauksen lämpötilaa vain joitakin asteita.
Elintarviketeollisuudessa näitä lähteitä ovat kylmäaineiden jäähdytys ja nesteytys, erilaiset termiset kuivausprosessit sekä uunien poistohöyry.
Vartija kytkee jäähdytys päälle käsin kylmäkonehuoneesta. Varaston V4 jäähdytyksen aikana nesteenerottimen lämpötila nousee. Kuvassa 6 näkyy myös kompressorien ottotehon nousu varaston jäähdytyksen aikana. Varaston jäähdytys vie varsin paljon kylmätehoa. Viikon mittausjakson aikana ei ollut sellaista hetkeä, jolloin kaikki kompressorit olisivat olleet pysähtyneinä!
Kriittisiä käyttöpisteitä verkossa ovat metalliosaston verkon pääty ja siellä sijaitseva työstökone, jossa on puhdistuspuhallus, sekä jauhimien polttimien jäähdytys. Ilman loppuessa polttimilta seuraa nopea alasajo ja mahdollisesti sulamisvaurioita. Painetasovaatimus on kuitenkin normaali 6 bar ja tässäkin on suuri varmuusmarginaali paineenalennuksen ansiosta.
Jauhinmyllyjen moottorit, hydrauliikkayksiköt sekä mm. paineilmakompressorien jäähdytys tuottavat hukkalämpöä Tavoite • 15 Työn tavoitteena on selvittää, kuinka hukkalämpöä voitaisiin hyödyntää rakennusten lämmitykseen, korvaamaan lämpölaitoksella tuotettua lämpöä ja etenkin kesäaikaista polttoöljyn käyttöä.
(Motiva Oy, Lämpöpumppu- ja ORC-sovellukset, 2013.) 2.3 2.3.1 Menettelytavat ja parhaat käytännöt Pinch-analyysi Pinch-analyysi on systemaattinen laskentamenetelmä prosessien jäähdytys- ja lämmitystarpeiden analysointiin.
Näitä ovat muun muassa: • lämpöuunien ja kuivureiden kuumat poisto- ja savukaasut • prosessien jäähdytysvedet ja poistoilmavirrat 8 • paineilmakompressoreiden jäähdytys • koneellisen jäähdytyksen lauhdelämpö [22] Hukkalämmön käyttämisellä on mahdollisuuksien lisäksi haasteita.
Esimerkiksi jäähdytys voidaan suunnitella siten, että käytetään suoraa ilmajäähdytystä vesijäähdytyksen sijaan. Sähkösaattolämmitystä käytetään yleensä kohteissa, joiden haluttu lämpötila on 0 °C – 120 °C. Sähköllä saattolämmitystä voidaan myös tuottaa kohteisiin, joiden haluttu lämpötila on jopa 600 °C.
(Esiselvitys - Ylijäämälämmön potentiaali teollisuudessa, 2019) Prosesseja, joissa voidaan hyödyntää lämmöntalteenottoa, ovat esimerkiksi kuivaus, keittäminen, jäähdytys, lämmitys ja suuria vesimääriä kuluttavat teolliset pesuprosessit (Romppanen, 2022). Teollisuusprosesseissa on usein mahdollista kierrättää energiaa prosessien eri vaiheiden välillä.
1