Siirry sisältöön

10 hakutulosta

Samoin tehostumista on saatu aikaan kiinnittämällä huomiota lämpimän veden ja kotitaloussähkön käyttöön sekä hankkimalla rikkoutuneiden kodinkoneiden tilalle energiatehokkaita vaihtoehtoja. Säästöjen kulmakivet Sähkölämmityksen tehostamisessa oikeisiin ja oleellisiin asioihin puuttuminen edellyttää, että selvitetään mihin sähköä kuluu.
Tässä kodin sähkönkulutusta käsittelevän Luuppi-podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustellaan kodin sähkönkulutuksesta ja siitä, millaisiin asioihin kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan käytössä ja hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota. Ja onko uuden, trendikkään pienlaitteen hankkiminen suurikin synti? Lue lisää
Energiamerkintä – pieni suuri infopaketti Energiamerkintää käytetään kodinkoneissa ja viihde-elektroniikassa. Merkkiä on viime vuosina uudistettu, niin että siinä on käytössä tuttu A-G -asteikko ja energiatehokkuusvaatimukset ovat entistä tiukempia.
Uudistus on osa kodinkoneiden ja laitteiden energiamerkintöjen asteikkojen yhtenäistämistä A–G -luokkiin. Vanhassa merkissä parhaat led-lamput saivat A++ -luokituksen. – Vuosien saatossa markkinoille on tullut yhä energiatehokkaampia laitteita ja energiamerkintäluokkia lisättiin asteikon yläpäähän plus-merkeillä.
Kodinkoneet on uusittu vuoden 2012 lopulla, joten energiankulutus tulee laskemaan hieman näiden ansiosta. Talon valaisimet ovat pääasiassa energiatehokkaita pienloistelamppuja, myös halogeenilamppuja on käytössä.
Tämän hetkiset asukkaat ovat tehneet parannuksia rakennukseen, kiinnittäneet erityistä huomiota lämmitystapaan sekä vaihtaneet kodinkoneet energiatehokkaiksi. Tehdyt toimenpiteet Riihimäellä sijaitsevassa talossa on asunut reilun kolmenkymmenen vuoden ajan sama pariskunta. He ovat aktiivisti parantaneet talon eristystä jo 1980-luvun lopulta lähtien.
uusiminen / parantaminen; 4,0 % Sähköyhtiöiden kilpailuttaminen; 1,0 % Sähkön yleinen säästäminen; 5,3 % Saunan lämmityksessä säästäminen; 1,6 % Pyykkiä pestään vain täysinä koneellisina; 2,0 % Ovien tiivisteiden vaihtaminen; 1,4 % Lämmitysjärjestelmän uusiminen; 2,0 % Ilmalämpöpumppu; 6,5 % Ikkunoiden uusiminen/tiivistäminen; 6,0 % Huonelämpötilan laskeminen; 6,1 % Energiatehokkaat kodinkoneet
Lue lisää 25.2.2021 Energiamerkintä uudistuu, myös korjattavuudelle ja käyttöiälle tulee uusia vaatimuksia Kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan energiamerkinnät uudistuvat 1.3.2021 alkaen. Tutussa puna-vihreässä nuolimerkinnässä palataan takaisin A-G -asteikolle, mutta entistä tiukemmilla energiatehokkuusvaatimuksilla.
Toisessa tutkimuksessa arvioitiin, että sähköä korvaavalla kaukolämmön käytöllä kodinkoneissa saattaa olla ympäristökuormitusta vähentävää potentiaalia.
Tietyt kodinkoneet, esimerkiksi astianpesukone, ovat selvästi yleisempiä perheissä kuin yhden asukkaan talouksissa. Tästä seuraa, että laitteen keskimääräinen käyttö muuttuu, kun laitteet yleistyvät 3 pienemmissä kotitalouksissa . Laitteen ominaiskulutus määritellään yleensä suoritetta kohden esimerkiksi lämmitysenergiana per neliö tai kilowattituntia per pesukerta.
1