Siirry sisältöön

4 hakutulosta

Ruokahävikki mitataan päivittäin Compass Group keskittyy materiaalitehokkuuden sitoumuksessaan erityisesti ruokahävikin pienentämiseen. ”Haluamme puolittaa ruokahävikkimme vuoteen 2025 mennessä, kun vertailukohtana on vuoden 2019 taso”, Viljasaari kertoo.
Vuoden 2022 tulokset pähkinänkuoressa: 74 toteutettua materiaalitehokkuutta parantavaa toimenpidettä. 427 tonnia vähemmän ruokahävikkiä. 2,5 miljoonaa € kustannussäästöjä yrityksille.
Ruokapalveluissa päätyy tutkimusten mukaan ruokahävikiksi noin viidennes syötäväksi tarkoitetusta ruoasta. Euroopan komission tavoitteena on ruokahävikin puolittaminen vuoteen 2030 mennessä. Ruokahävikin mittaaminen ja; vähentäminen on myös tärkeä osa ammattikeittiön vastuullista toimintaa.
Lisäksi yritykset vähensivät ruokahävikkiä samana aikana lähes 12 miljoonaa kiloa. Materiaalitehokkuustoimilla yritykset raportoivat säästäneensä myös rahaa yli 17 miljoonaa euroa.
1