Siirry sisältöön

3 hakutulosta

Ruokahävikki mitataan päivittäin Compass Group keskittyy materiaalitehokkuuden sitoumuksessaan erityisesti ruokahävikin pienentämiseen. ”Haluamme puolittaa ruokahävikkimme vuoteen 2025 mennessä, kun vertailukohtana on vuoden 2019 taso”, Viljasaari kertoo.
Ruokapalveluissa päätyy tutkimusten mukaan ruokahävikiksi noin viidennes syötäväksi tarkoitetusta ruoasta. Euroopan komission tavoitteena on ruokahävikin puolittaminen vuoteen 2030 mennessä. Ruokahävikin mittaaminen ja; vähentäminen on myös tärkeä osa ammattikeittiön vastuullista toimintaa.
Lisäksi yritykset vähensivät ruokahävikkiä samana aikana lähes 12 miljoonaa kiloa. Materiaalitehokkuustoimilla yritykset raportoivat säästäneensä myös rahaa yli 17 miljoonaa euroa.
1