Siirry sisältöön

11 hakutulosta

Ilmanvaihto Säätäkää ja käyttäkää ilmanvaihtoa oikein ja tarpeen mukaan. Huolehtikaa, että ilmanvaihdon tehostuksessa on käytössä pakkasraja (esimerkiksi -11 astetta), jonka jälkeen ilmanvaihto ei mene tehostukselle. Lisätietoja ja ohjeita erityyppisten ilmanvaihtojärjestelmien toiminnan tarkastukseen sekä säätöön löytyy Korjaustieto-palvelusta.
Lue lisää 15.10.2021 Hyvää elämää raikkaassa ja terveellisessä sisäilmassa Hyvin toimiva ilmanvaihto on raikkaan ja terveellisen sisäilman perusedellytys. Hyvä sisäilma taas on yksi mukavan elämän elinehto. Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden erilaisiin tarpeisiin perheen koon, työaikojen ja muiden elintapojen mukaan.
Lue lisää 17.10.2022 Hyvää elämää raikkaassa ja terveellisessä sisäilmassa Hyvin toimiva ilmanvaihto on raikkaan ja terveellisen sisäilman perusedellytys. Hyvä sisäilma taas on yksi mukavan elämän elinehto. Nykyaikainen ilmanvaihto mukautuu asukkaiden erilaisiin tarpeisiin perheen koon, työaikojen ja muiden elintapojen mukaan.
Kosteudenpoisto edellyttää riittävää ilmanvaihtoa. Kesällä painovoimainen ilmanvaihto on usein pienimmillään, joten tarvitaan lisätuuletusta. Mikäli lämmityskuluissa haluaa säästää, voi laskea lämpötilaa ja/tai käyttää aikaohjattua termostaattia. Toimivan säätimen avulla kulutusta voidaan vähentää parhaimmillaan jopa 2/3.
Lue lisää 25.10.2021 Asuminen on mukavaa, kun ilmanvaihto toimii Huomaamattomasti mutta luotettavasti toimiva ilmanvaihto on asukkaiden näkökulmasta miellyttävä. Hyvä ilmanvaihto mukautuu asukkaiden erilaisiin tarpeisiin perheen koon, työaikojen ja muiden elintapojen mukaan. Asuntokohtainen ilmanvaihdon säätömahdollisuus tuo myös kustannussäästöjä.
Käyttäjiltä palautetta ongelmakohdista Rakennuksen taloteknisten järjestelmien (esimerkiksi ilmanvaihto, lämmitys) kunnon ja toiminnan selvittäminen kuuluu yleensä huoltohenkilöstölle, mutta yhteisten tilojen käyttäjät huomaavat parhaiten mahdolliset puutteet ja viat. Rakentavassa hengessä annettu palaute auttaa kouluisännöitsijää tai talonmiestä puuttumaan ongelmakohtiin.
Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös talon asukkaita energiansäästöön.
Arvioidaan mahdollisen vetoisuuden syitä (ilmanvaihto ja ikkunat). Arvioidaan vetoisuuden vaikutusta lämpötilaan. Arvioidaan tai mitataan ilmastointilaitteiden äänen voimakkuutta (ei häiritsevä/häiritsevä). Tehdään "Työympäristön viihtyisyys" -kysely. Kukin ryhmä tekee yhteenvedon.
Rakennukseen tulee 1,5 kerrosta ja koneellinen ilmanvaihto. Mitä lämmitysmuotoa suosittelisitte? Kallioperän puolesta myös maalämpö on mahdollinen ratkaisu. Vastaus: Rakennuksen koon perusteella maalämpö ei ole välttämättä ole kannattavin ratkaisu, etenkin kun kyseessä on uudistalon rakenteellinen energiatehokkuus eli kulutustaso pieni.
Vastaus: Öljynkulutukseen vaikuttaa moni seikka, kuten: rakennuksen koko, muoto, ikkunoiden määrä ja laatu, eristystaso, sijainti. rakennuslupa-ajankohdan mukainen vaatimustaso energiatehokkuudessa (muutokset ovat juuri tuohon aikaan olleet suuria) sisälämpötila (suuri merkitys) onko talon eristystasoa tai ikkunoiden tasoa parannettu onko talossa ilmanvaihto ja onko siinä lämmöntalteenotto