9 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Energia-asiat opetussuunnitelmassa Energian järkevä käyttö ja uusiutuvat energialähteet sisältyvät peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmiin. Peruskoulun aihekokonaisuudet: Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta Ihminen ja teknologia Lukion aihekokonaisuudet: Kestävä kehitys Teknologia ja yhteiskunta
Huomiota myös energiaan, veteen ja kertakäyttöpakkausten muoviin Hävikin vähentämisen lisäksi Compass Groupissa kiinnitetään huomiota esimerkiksi keittiöiden energian- ja vedenkäyttöön. ”Jaamme henkilökunnalle esimerkiksi top 10 -vinkkejä siitä, miten vaikkapa uunia tai astianpesukonetta voi käyttää tehokkaasti, mutta niin, että sähkön- ja vedenkäyttö minimoidaan.”
Monet energiayhtiöt tuottavat nykyään kaukolämpöä uusiutuvalla energialla. Lisäksi Suomessa kaukolämpöä tuotetaan usein tehokkaasti sähköntuotannon yhteydessä. Myös maalämmön tuottamiseen tarvitaan sähköä, jonka voi ostaa sähköyhtiöiltä eri tavoilla (uusiutuvalla energialla, ydinvoimalla tai fossiilisilla energialähteillä) tuotettuna.
Vaikeiden aikojen ja suurien muutoksien myötä energiaan liittyvät asiat kuuluvat kaikkien työpöydälle tärkeimpiin prioriteetteihin. Yrityksen energiatehokkuuden kehittämisen vaikuttavuus kasvaa lähivuosina kiristyvien ilmastotavoitteiden ansiosta. Energiatehokkuus tuo yrityksille kilpailuetua ja kustannustehokkuutta.
Polttokennoauto Polttokennoautot ovat itse asiassa sähköautoja, joiden käyttämä energia tuotetaan vetykaasusta sähkökemiallisessa reaktiossa. Polttokennoon syötetty vetypolttoaine tuottaa sähköä ja lämpöä. Polttoaineena on vety, jota voidaan valmistaa eri raaka-aineista, mutta siihen tarvitaan paljon energiaa.
Mitä turvallisuushaasteita asiassa on? Vastaus: Viikonloppukäyttöä varten aurinkopaneelit ja akut mitoitetaan niin, että akut latautuvat täyteen viikon aikana ja viikonlopun aikana energiaa voidaan ottaa akuista. Aurinkosähköjärjestelmien mukana toimitetaan aina ohjainpaneeli, joka ohjaa akkujen latausta ja purkua.
Lasin valmistus vaatii paljon esimerkiksi energiaa ja pullot ovat muovipulloja painavampia, mutta pulloja on ohennettu. Lasipullot voivat myös kiertää periaatteessa loputtomasti, mitä muovi ei voi vielä tehdä”, Nikula pohtii.
Sähkönkulutusta kannattaa ajoittaa hetkiin, jolloin saatavilla on puhtaasti tuotettua uusiutuvaa energiaa. Kodin älykkäät ohjausjärjestelmät lisäävät asumismukavuutta, säästävät rahaa ja edistävät kestävää kehitystä käytännössä. Sähkön kulutusjoustosta on nyt julkaistu ajankohtaista tietoa ja asiaa selventäviä videoanimaatioita.
Taloyhtiön vedenkulutus Taloyhtiömme vedenkulutus on hälyttävän korkea, ja haluaisin ottaa asian esille yhtiökokouksessa. Mistä löydän tietoa tavanomaisista kulutusmääristä? Vastaus: Keskimääräinen vedenkulutus Suomessa on 140 l/asukas/vrk.