Siirry sisältöön

48 hakutulosta

Huonekohtainen lämmitys helpottaa myös vikatilanteiden havaitsemista ja hillitsee ylläpitoon liittyviä kuluja. Asuntojen lisäksi lämpötila-antureita ja termostaatteja asennetaan myös yleisiin tiloihin, jolloin esimerkiksi rappukäytäviä voidaan pitää hallitusti viileämpinä kuin asuntoja.
Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös talon asukkaita energiansäästöön. “Yleisten tilojen lämpötilat on syytä tarkistaa ensimmäisenä – yleensä näissä tiloissa lämpötila on aivan liian korkealla – niitä lämmitetään turhaan.
Vinkit toimitilakiinteistöjen energiansäästöön Lämmitys Aseta sisälämpötilat tarpeen ja käytön mukaan: Aseta tyhjiin tiloihin ylläpitolämmitys ja työskentelytiloihin työn mukainen lämpötila (+20–21 °C). Huomioi kuitenkin työskentelytilojen lämpötilasuositukset.
Käy läpi kaikkien taloteknisten järjestelmien (ilmanvaihto, jäähdytys, lämmitys, valaistus, sulanapito, jne.): aikaohjelmat säädöt asetusarvot hyötysuhteet, ja mittausten toimivuus. Tarkista mahdollisuudet kulutuksen siirtämiseen sähkön huippukulutuksen ulkopuolisiin aikoihin.
. – Nyt kun lämmityskausi on päättymässä, lämmitys ja ilmanvaihto laitetaan kesäkuntoon. Samalla voi jo huoltaa lämmitysjärjestelmän ja tarvittaessa varata ammattilaisen tekemään korjaukset, Suur-Uski kehottaa. Erityisesti pientalossa asuvan kannattaa viimeistään nyt opetella lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteiden käyttö-, huolto- ja säätötoimet energiatehokkuuden varmistamiseksi.
Vanhat järjestelmät voivat toimia yksinkertaisella päällä-pois -kytkimellä, jolloin kiinteistön huoltajien pitäisi kytkeä lämmitys päälle tai pois manuaalisesti. Sulanapitojärjestelmiin saatava säätöautomatiikka määrittää, milloin sulatus on tarpeellista, jolloin automatiikka huolehtii alueiden sulatuksesta. Näin automatiikka pienentää sulatuslaitteiden energiankulutusta.
Nyt jos koskaan on hyvä hetki vaihtaa fossiilinen lämmitys, sillä ELY-keskuksen 2 500 ja 4 000 euron avustuksia riittää vielä noin 11 000 öljy- tai maakaasulämmityksen vaihtajalle. Hakemukset myös käsitellään tällä hetkellä nopeasti, noin kahdessa kuukaudessa. Erityisesti sähköinen hakeminen on vaivatonta.