Siirry sisältöön

14 hakutulosta

Lue lisää 23.11.2020 Elintarvikeala vähensi ruokahävikkiä yli kolme miljoonaa kiloa materiaalitehokkuuden sitoumuksella Elintarvikeala allekirjoitti ensimmäisenä toimialana Suomessa materiaalitehokkuuden sitoumuksen, jossa asetettiin tavoitteet ja mittarit materiaalitehokkuuden parantamiselle vuosille 2019–2021.
Materiaalitehokkuuden sitoumukseen liittyneet kaupan alan yritykset ovat sitoutuneet vähentämään ruokahävikkiään 13 prosenttia vuoteen 2021 mennessä. Koska hävikkiä vähennetään elintarviketeollisuudessa monin eri keinoin jo nyt, kunnianhimoisen tavoitteen saavuttaminen vaatii uusia innovaatioita.
Tämä kävi ilmi materiaalitehokkuuden sitoumuksen ensimmäisen raportointikauden tuloksista. Arla on yksi niistä yrityksistä, joka onnistui saavuttamaan näillä toimilla myös merkittäviä taloudellisia säästöjä.
Lue lisää 14.9.2022 BF: Korotettu materiaalikatselmusrahoitus elintarvikealan yrityksille Materiaalitehokkuuden edistäminen elintarvikealalla on entistä tärkeämpää. Hävikki ja hukka on minimoitava, sillä monista raaka-aineista on pulaa ja hinnat ovat korkealla. Yritysten on toimittava vastuullisesti ympäristöä säästäen ja mahdollisimman kannattavasti.