Siirry sisältöön

21 hakutulosta

Tässä kodin sähkönkulutusta käsittelevän Luuppi-podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustellaan kodin sähkönkulutuksesta ja siitä, millaisiin asioihin kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan käytössä ja hankinnassa kannattaa kiinnittää huomiota. Ja onko uuden, trendikkään pienlaitteen hankkiminen suurikin synti?
Kodin sähkönkulutusta käsittelevän Luuppi-podcastin toisessa osassa tutkija Tarja Marjomaa TTS Työtehoseurasta, asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta ja viestintäpäällikkö Leila Timonen Motivasta jatkavat keskustelua kodin sähkölaitteista, energiansäästöstä, älykkäistä kodinkoneista ja automaatiosta. Luuppi-podcast on kuunneltavissa myös Suplassa ja Spotifyissa.
Kodinkoneiden älykkyys Monet uudet kodinkoneet sisältävät älyä, ja niitä voi ohjata etänä esimerkiksi mobiilisovelluksen avulla. Kodinkoneiden yhdistäminen toisiinsa ja taloteknisiin järjestelmiin voi mahdollistaa myös laitteiden yhdistämisen laajemmin osaksi automaatiojärjestelmää. Näin esimerkiksi sähkölaitteiden päällä olo voidaan yhdistää kotona-poissa -kytkimen tilaan.
Valitse parhaimman energialuokan kodinkoneita. Vertaile laitteiden energiankulutusta myös viihde-elektroniikkaa hankkiessasi.
Paneelin tuottamaa tasasähköä voidaan käytännössä hyödyntää käyttökohteessa seuraavilla tavoilla: Tasasähköä voidaan hyödyntää tasasähköä käyttävissä sähkölaitteissa, kuten kodinkoneissa (yleistä kohteissa, joita ei ole liitetty sähköverkkoon).
Kodin sähkönkulutusta käsittelevän Luuppi-podcastin toisessa osassa tutkija Tarja Marjomaa TTS Työtehoseurasta, asiantuntija Päivi Suur-Uski Motivasta ja viestintäpäällikkö Leila Timonen Motivasta jatkavat keskustelua kodin sähkölaitteista, energiansäästöstä, älykkäistä kodinkoneista ja automaatiosta.
Kodinkoneista tuttu luokitusasteikko antaa yksinkertaisella tavalla kokonaiskuvan talon energiatehokkuudesta. Energiatodistuksen tavoitteena on myös nostaa energiatehokkuus yhdeksi rakennusten suunnittelukriteeriksi. Energiatodistus on laskennallinen. Rakennuksen energialuokitus pohjautuu laskettuun energiatehokkuuden vertailulukuun eli E-lukuun.
Ikkunat luokitellaan kodinkoneista ja rakennuksen energiatodistuksesta tutulla asteikolla A++:sta G:hen. Ikkunavalmistajat ovat reagoineet hyvin matalaenergiarakentamisen vaatimuksiin ja luokiteltuja ikkunoita löytyy jo monilta valmistajilta.
Tutustu sähkölämmittäjän säästökeinoihin: Nämä laitteet saattavat nostaa sähkönkulutustasi: lattialämmitys (varaava tai mukavuuslämmitys esimerkiksi märkätiloissa vanhat tai huonosti säädettävät sähköpatterit halogeeni- ja hehkulamput vanhat tai rikkoutuneet kodinkoneet ja viihde-elektroniikka sähkökiuas Ota yhteyttä Asiaa Energiasta -neuvonta Lähetä sähköpostia Vastaamme sähköpostitse