Siirry sisältöön

23 hakutulosta

Viime vuosina huomio on Euroopassa kiinnittynyt erityisesti ilmastonmuutokseen ja kasvihuonekaasujen päästökauppaan. Kauppaa voidaan kuitenkin käydä myös muilla päästöillä, josta hyvä esimerkki on USA:ssa käytävä rikkidioksidipäästöjen kauppa.
Sopeutumisessa edistytty, mutta järjestelmätason muutoksia tarvitaan Ilmastonmuutoksen laajuus ja nopeus sekä siihen liittyvät riskit riippuvat lähitulevaisuudessa toteutettavista hillintä- ja sopeutumistoimista. Nykyiset sopeutumistoimet eivät riitä, jos ilmasto lämpenee enemmän kuin 1,5, asteen kehityskululla.
Ilmastonmuutoksen hillintä ja niukkenevat resurssit vaativat suuria ponnistuksia, joissa kuntien ja kaupunkien roolia ei voi liiaksi korostaa. Kunnianhimoisiin ilmastotavoitteisiin päästään vain määrätietoisella, hyvin organisoidulla johtamisella.
Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi EU/2024/1275 Lisätietoa rakennusten energiatehokkuusdirektiivin uudistamisesta ympäristöministeriön verkkosivuilla: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin uudistus Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi tähtää vähähiiliseen rakennuskantaan ja ilmastonmuutoksen hillintään.
Periaatteen toteutumista tarkastellaan kuuden eri näkökulman kautta: 1) ilmastonmuutoksen hillintä, 2) ilmastonmuutokseen sopeutuminen, 3) vesivarojen ja merten kestävä käyttö ja suojelu, 4) siirtyminen kiertotalouteen, sisältäen jätteen synnyn ehkäisy ja kierrätys, 5) ympäristön pilaantumisen ehkäisy ja vähentäminen, 6) biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien suojelu.