Siirry sisältöön

17 hakutulosta

19.4.2021 8.00 Keskimääräinen vedenkäyttö on vähentynyt, mutta käyttäjien yksilölliset kulutuserot ovat suuret Suomalaisten vedenkäyttöä tutkittiin Kestävä vedenkäyttö -projektissa vuosina 2019–2020. Tutkimuksessa vedenkäyttöä selvitettiin mittaustietojen, kyselytutkimuksen ja kulutustaan tarkemmin seuraavan ryhmän perusteella.
Takaisin Vinkkejä fiksuun vedenkäyttöön Julkaisun kieli Suomi Laajuus 2 sivua Julkaisuvuosi 2021 Lataa Vinkkejä fiksuun vedenkäyttöön Lue Energiatehokas ilmanvaihto eDocker digipaper Kuvaus Vettä ei kannata kuluttaa turhaan. Fiksuilla vedensäästövinkeillä voit pienentää vesilaskuasi ja säästää samalla ympäristöä.
ja TTS:n lisäksi. 11 Mediaosumaa vedenkäytöstä koottuna julkiseen listaukseen.
ja TTS:n lisäksi. 11 Mediaosumaa vedenkäytöstä koottuna julkiseen listaukseen.
Alueellinen energianeuvonta on toteuttanut onnistuneita vedensäästökampanjoita vuokrataloyhtiöissä ja vedenkäytöstä viestiminen asukkaille on osoittautunut erittäin kannattavaksi.
Koska Unified Water Label Association on edistänyt vedenkäyttöön liittyvää ympäristömerkintää yhdessä alan sidosryhmien kanssa, asian pitäisi olla tuttu alalla toimiville yrityksille.
Motivan kuluttajaneuvonta ja Energiaviraston alueelliset energianeuvojat ympäri Suomen kampanjoivat syksyllä vastuullisen ja tiedostavan energian- ja vedenkäytön puolesta. – Valtaosalle energian ja veden säästäminen tarkoittaa pieniä tekoja.
tilojen käyttäjien ohjeistamiseen Kerro tilojen käyttäjille: valaistuksen käyttöajat ja -tavat ilmanvaihdon käyttöajat ja toimintaohjeet ongelmatilanteissa mihin erilaisista heidän havaitsemistaan talotekniikan toimivuuteen liittyvistä epäkohdista, kuten turhaan palavasta valaistuksesta, voi ilmoittaa tilojen oikeat lämpötilat ja toimintaohjeet ongelmatilanteissa sekä suositukset vedenkäytöstä
Energianeuvoja voi ottaa kantaa muun muassa siihen, onko talouden energian- ja vedenkäyttö järkevällä tasolla huomioiden perhekoon, rakennuksen koon ja iän sekä maantieteellisen sijainnin. Jos harkitset lämmitysmuodon vaihtoa, energianeuvoja opastaa Motivan lämmitysmuotojen vertailulaskurin käytössä ja erilaisten laskentaskenaarioiden tekemisessä laskurilla.
Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös talon asukkaita energiansäästöön. “Yleisten tilojen lämpötilat on syytä tarkistaa ensimmäisenä – yleensä näissä tiloissa lämpötila on aivan liian korkealla – niitä lämmitetään turhaan.