Siirry sisältöön

7 hakutulosta

Alkuperätakuilla on oma eriytetty markkinansa • Alkuperätakuulla merkityn sähkön tuotantopolku johtaa aina uusiutuviin energialähteisiin – varmistetusti. • Takuujärjestelmä on luotettava ja valvottu. • 1 alkuperätakuu = 1 MWh sähköä • Alkuperätakuun hinta vaihtelee alle eurosta muutamiin euroihin. 12/2016 Motiva Oy | Sähkön alkuperätakuu Alkuperätakuu tunnistaa sähkön • Sähköverkkoon
Alkuperätakuun omistaa ensin sähkön tuottaja, jolle se on myönnetty. Tuottaja myy alkuperätakuun eteenpäin. Uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön hankkiminen on julkiselle hankkijalle helppoa. Alkuperätakuut voi hankkia ja kilpailuttaa erillään sähköstä tai yhdessä sähkön kanssa.
Alkuperätakuuseen liittyvät sertifikaatit ovat hyvä keino todentaa, että sähkö on tuotettu uusiutuvia energialähteitä hyödyntäen.
Alkuperätakuut varmentavat energian tuotantomuodon Hyvä tapa edistää uusiutuvien energialähteiden käyttöä on hankkia alkuperämerkittyä energiaa. Vain alkuperätakuulla varmennettua energiaa saa myydä ja markkinoida uusiutuvana.
Tällöin on toimitettava alkuperätakuut tai jokin muu vastaava osoitus.
Tosin vasta alkuperätakuun tuleva hintataso määrittää järjestelmän lopullisen vaikutuksen biokaasuyrityksen talouteen ja kannattavuuteen. Tarve vähentää kasvihuonepäästöjä ohjaa vahvasti myös autoteollisuutta. Suurimpana epävarmuutena biokaasun yleistymiselle on kaasuajoneuvojen saatavuus tulevaisuudessa.
Helsingin Energia vastaa alkuperätakuiden hankinnasta EU-direktiivin mukaisesti. Lähijunaliikenteessä on jo vuodesta 2008 lähtien käytetty uusiutuvalla energialla, eli vesivoimalla tuotettua sähköä. Kaksi ensimmäistä kotimaista Artic-raitiovaunua on ollut koekäytössä matkustajaliikenteessä vuoden 2014 ajan. Uusi raitiovaunu on energiatehokkuudeltaan uusinta tekniikkaa.
1