Siirry sisältöön

23 hakutulosta

Energiamerkintä Kodinkoneiden ja viihde-elektroniikan energiamerkinnät uudistuvat 1.3.2021 alkaen. Tutussa puna-vihreässä nuolimerkinnässä palataan takaisin A-G -asteikolle, mutta entistä tiukemmilla energiatehokkuusvaatimuksilla.
Henkilöautojen energiamerkintä on kansallinen sillä henkilöautojen energiamerkintädirektiivin sisällöstä ja voimaanastumisaikataulusta ei ole EU:ssa vielä sovittu. Henkilöautojen energiamerkintä otettiin käyttöön Suomessa 1.3.2010.
Energiamerkinnät ja Energy Star EU-maissa yhtenäinen energiamerkintä antaa luotettavaa ja vertailukelpoista tietoa kotitalouslaitteiden energiankulutuksesta. Suomessa energiamerkinnän ylläpitoa ja oikeellisuutta valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).
Sähköinen energiamerkintä Verkkokaupassa eli internetin kautta tapahtuvan myynnin, vuokraamisen ja osamaksulla ostamisen yhteydessä laitteen hinnan lähellä esitettävä myös laitteen energiamerkki, joka kertoo laitteen energialuokan. Vuoden vaihteessa otetaan käyttöön myös sähköiset tuoteselosteet.
Yhtenäinen energiamerkintä on 11 tuoteryhmällä. Lue lisää: Energiamerkintä Henkilöautojen energiamerkintä Henkilöautojen energiamerkintä tarjoaa autonostajan käyttöön jokaisen uuden automallin vertailukelpoiset polttoaineenkulutus- ja päästötiedot. Suomessa merkinnän käyttö on vapaaehtoista mutta suositeltavaa.
Rengasmerkintävaatimukset eivät koske nastarenkaita ja kitkarenkaiden märkäpitoluokitus ei kerro soveltuvuudesta suomalaisiin talviolosuhteisiin. 2021 uusitussa energiamerkinnässä on kuitenkin symbolit renkaille jotka täyttävät lumi- ja jääpidon vähimmäisarvot. Pohjoismaiden lumisille ja jäisille teille soveltuvista renkaista tulisi löytyä nämä merkinnät.
Tärkeimpiä energia- ja ilmastodirektiivejä ovat: Ekosuunnitteludirektiivi Energiamerkinnät ja Energy Star Energiatehokkuusdirektiivi (EED) Päästökauppadirektiivi Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi Uusiutuvan energian RED II -direktiivi Ihmisten arkipäivän toimintaa ohjaavat myös muun muassa energiamerkinnät, jotka perustuvat direktiiveihin.
Lampun energiamerkintä Energiamerkintä on oltava esillä myymälässä ja lamppupakkauksessa. Myös verkkokaupassa energiamerkinnän on oltava selkeästi nähtävissä tuotteen hinnan yhteydessä. Kuva. Lamppupakkauksessa on tietoa lampun energiankulutuksesta ja ominaisuuksista.
Jos näet houkuttelevan tarjouksen sopivista ikkunoista, tarkista ennen tilaamista ikkunan energiatehokkuustaso Motivan verkkopalvelun Ikkunoiden energialuokitus -sivuilta, josta löydät tietoa myös ikkunoiden hankinnasta ja ikkunoiden teknisistä termeistä, luettelot energiamerkinnän saaneista ikkunoista sekä tarjouspyyntömallin ikkunaremontin tilaamista varten.
Tästä osiosta löydät tietoa muun muassa: ikkunoiden energiatehokkuudesta; energiamerkinnän sisällöstä sekä; ja listat luokitelluista ikkunoista. Kohdassa ”Ikkunoiden valmistajille ja maahantuojille” on tietoa alan yrityksille: ohjeet luokituksen hakemiseen; luokitussäännöt sekä; ja ohjeita luokituslaskelmia tekeville valtuutetuille asiantuntijoille.