31 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Takaisin Vältä kylmäkäynnistystä, muista esilämmitys Julkaisun kieli Suomi Laajuus 8 sivua Julkaisuvuosi 2013 Lue Viihtyisä työympäristö – Ilmastointi ja jäähdytys Kuvaus Esilämmitetystä autosta tulee mahdollisimman vähän pakokaasuja omaan ja esimerkiksi päiväkodin pihaan.
- Etusivu » Ajankohtaista » Julkaisut » Kaikki julkaisut » Vältä kylmäkäynnistystä, muista esilämmitys
Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös rakennuksen käyttäjiä energiansäästöön. “Kiinteistön käyttäjien toimilla voidaan myös vaikuttaa erityisesti käyttäjäsähkön kulutukseen.
Tällöin säädin ohjaa lämmitystä ja jäähdytystä ja varmistaa, etteivät lämmitys ja jäähdytys ole samanaikaisesti käytössä.
Jäähdytys Konesalin jäähdytys kuluttaa tyypillisesti noin 30–50 prosenttia salin käyttämästä sähköstä. Jäähdytyksestä löytyy usein kaikkein suurin energiansäästöpotentiaali. Jatkuva jäähdytys syö suuret määrät energiaa Palvelinlaitteet tuottavat runsaasti lämpöä, joten konesali ei yleensä tarvitse lämmitysjärjestelmää.
Toimistorakennusten kohdalla on oletettu, että puolessa tapauksista on jo ennen korjausta jäähdytys, joka on tuotettu perinteisillä ilmalauhdutteisella vedenjäähdytyskoneikoilla, joiden kylmäkerroin on 2,5. Tarkastelua on yksinkertaistettu siten, että toimistorakennuksissa, joissa on jäähdytys jo ennen korjaushanketta, jäähdytystarve ei muutu korjausten seurauksena.
• Onko jäähdytys kytketty prosessiin? 4 Kaasujärjestelmät • Onko kulutusmittaukset toteutettu uuni-/poltinkohtaisesti? • Onko kulutusseuranta ajan tasalla? 5 Kuljetinjärjestelmät • Onko kuljettimien toiminta kytketty prosessiin? • Onko kuljetinaukot minimoitu? 6 Lämmöntalteenotto • Toimivatko lämmöntalteenottolaitteet tehokkaasti?
Käy läpi kaikkien taloteknisten järjestelmien (ilmanvaihto, jäähdytys, lämmitys, valaistus, sulanapito, jne.): aikaohjelmat säädöt asetusarvot hyötysuhteet, ja mittausten toimivuus. Tarkista mahdollisuudet kulutuksen siirtämiseen sähkön huippukulutuksen ulkopuolisiin aikoihin.
Avainasemassa ovat tarpeenmukainen ja oikein säädetty lämmitys, ilmanvaihto, valaistus, vedenkäyttö, jäähdytys ja sähkölämmitykset. Opasta, kannusta ja osallista myös talon asukkaita energiansäästöön. “Yleisten tilojen lämpötilat on syytä tarkistaa ensimmäisenä – yleensä näissä tiloissa lämpötila on aivan liian korkealla – niitä lämmitetään turhaan.
9 Vesikalusteiden virtaaman rajoitus 9 Sähköisten lämmityksien rajoittaminen (KÄYTTÖ) 9 Lauhdelämmön talteenotto 8 Sisälämpötilan alentaminen 8 LVI-laitteiden sähkö 6 Paineilmajärjestelmän vuotojen korjaus 4 Eristykset putkissa ja säiliöissä 4 Ikkunoiden ja ovien korjaus 2 KÄYTTÖ = Käyttötekninen toimenpide, jonka toteuttaminen ei vaadi investointeja Toimenpide Osuus lämmitys- ja jäähdytys-energiasta
Varmista, että kiinteistön lämmitys ja jäähdytys eivät ole yhtä aikaa käytössä käyttämällä patteriverkoston kesäsulkuja tai varmistamalla lämmitysverkostojen säätökäyrien oikeat tasot. 5. Käytä yötuuletusohjelmia ilmanvaihdon toiminnassa. Näin varmistat, että koneet käyvät vain tarpeen mukaan kun ulkoilman olosuhteet ovat oikeat sisälämpötilaan nähden.