Siirry sisältöön

6 hakutulosta

Näytä hakutuloksia aihealueittain
Toimenpidekohtainen raportointi tuo esille tehokkaimmat hävikkitoimet – Toimenpidekohtainen materiaalitehokkuuden seuranta ja raportointi tuo esille, paljonko milläkin toimenpiteellä on pystytty vähentämään ruokahävikkiä tai saavuttamaan rahallista säästöä, johtaja Aki Finér Motivasta kertoo.
Elintarvikeala vähensi materiaalitehokkuuden sitoumuksilla vuosina 2019-2021 ruokahävikkiä 11,9 miljoonaa kiloa, jätteitä 4 miljoonaa kiloa ja säästi rahaa 17,7 miljoonaa euroa. Kolmen vuoden aikana ruokahävikkiä pystyttiin vähentämään lähes 12 miljoonaa kiloa.
Mukana on myös kysymykset lähi- ja luomuruuan osuuksista ruokapalveluissa sekä ruokahävikistä. Vastaajat kutsutaan tulosten julkistustilaisuuteen Kaikki kyselyyn vastanneet ja yhteystietonsa jättäneet saavat kutsun tulosten julkistustilaisuuteen, joka järjestetään alkuvuodesta 2023. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan myös palkintoja. Kyselyyn voi vastata 14.10.2022 saakka.
Tässä paikallisessa kampanjassa energiansäästö oli ikään kuin kytketty laajempaan kokonaisuuteen, jossa oli mukana muun muassa ruokahävikki”, arvioi erityisasiantuntija Vesa Peltola Kuntaliitosta. Kunnat ja kuntayhtymät -kategoriassa oli 18.10.2022 mennessä 118 ilmoittautunutta tahoa.
Ensimmäisellä kaudella 2019–2021 sitoumukseen liittyneet 17 yritystä onnistuivat vähentämään ruokahävikkiä, muovin käyttöä, jätettä ja kasvihuonekaasupäästöjä. Tuloksiin päästiin prosessien materiaalitehokkuutta parantamalla, sivuvirtoja hyödyntämällä ja kierrätysastetta nostamalla. Erinomaiset tulokset kannustavat toimijoita nyt uudelle sopimuskaudelle.
Palkitut ratkaisut ovat Voittaja: Tampereella kehitettiin infrahankkeisiin Suomen ensimmäinen kiertotaloutta edistävä hankintamalli Kunniamaininnat: Lounais-Suomen Jätehuollon poistotekstiilien kierrätys Lahden kaupungintalo peruskorjataan kestävästi kiertotalouden hengessä Ruokahävikki puolitetaan Joensuussa vuoteen 2025 mennessä (Polkka Oy) Kiertotalousohjelma näkyy Riihimäen kouluissa
1