Siirry sisältöön

8 hakutulosta

Näytä hakutuloksia aihealueittain
Sopeutumisessa edistytty, mutta järjestelmätason muutoksia tarvitaan Ilmastonmuutoksen laajuus ja nopeus sekä siihen liittyvät riskit riippuvat lähitulevaisuudessa toteutettavista hillintä- ja sopeutumistoimista. Nykyiset sopeutumistoimet eivät riitä, jos ilmasto lämpenee enemmän kuin 1,5, asteen kehityskululla.
Periaatteen toteutumista tarkastellaan kuuden eri näkökulman kautta: 1) ilmastonmuutoksen hillintä, 2) ilmastonmuutokseen sopeutuminen, 3) vesivarojen ja merten kestävä käyttö ja suojelu, 4) siirtyminen kiertotalouteen, sisältäen jätteen synnyn ehkäisy ja kierrätys, 5) ympäristön pilaantumisen ehkäisy ja vähentäminen, 6) biologisen monimuotoisuuden ja ekosysteemien suojelu.
Kunnille laaditaan opas työn tueksi Kunnilla on keskeinen rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä, sillä kunnissa tehdään merkittäviä päätöksiä muun muassa maankäyttöön, liikennesuunnitteluun, energiantuotantoon ja hankintoihin liittyen. Ympäristöministeriö valmistelee parhaillaan kunnille suunnattua käytännönläheistä opasta tukemaan ilmastosuunnitelman laadintaa.
Kunnilla on keskeinen rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä, sillä kunnissa tehdään merkittäviä päätöksiä muun muassa maankäyttöön, liikennesuunnitteluun, energiantuotantoon ja hankintoihin liittyen. Muutoksenhakua ilmastolain mukaisista päätöksistä selkeytetään Ilmastolakiin sisällytettäisiin uusi, selkeyttävä säännös muutoksenhausta.
Muita keskustelujen poikkihallinnollisia teemoja olivat muun muassa ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen, vihreä siirtymä, bio- ja kiertotalous, tki-toiminnan vauhdittaminen sekä hyvinvoinnin edistäminen ja eriarvoistumisen ehkäisy. ”Tahtotila osaavan työvoiman lisäämiseksi ja vihreän siirtymän vauhdittamiseksi on yhteinen niin kansallisesti ja alueellisesti.
1