Siirry sisältöön

5 hakutulosta

Rakennuksen energiatehokkuus lasketaan jakamalla rakennuksen laskennallinen kokonaisenergiankulutus rakennuksen pinta-alalla. Toteutunut ostoenergiankulutus Toteutunut ostoenergiankulutus on ilmoitettava, jos tieto on saatavilla.
Parempi energiatehokkuus osoitetaan joko • rakennusosakohtaisella tarkastelulla (miten rakennusosien energiatehokkuus paranee), • rakennuksen kokonaisenergian kulutuksen laskennalla (maksimikulutus korjausten jälkeen) tai • E-luvun pienenemisellä (vaatimukset asetettu E-luvun muutokselle ennen ja jälkeen korjausten). Kiinteistön omistaja voi päättää, mitä tapaa noudatetaan.
Tilaisuuden avasivat ylijohtaja Riku Huttunen työ- ja elinkeinoministeriöstä, ylijohtaja Teppo Lehtinen ympäristöministeriöstä sekä yksikönpäällikkö Claudia Canevari EU komission energiapääosaston Energiatehokkuus: politiikka ja rahoitus -yksiköstä. Puheenjohtajana toimi johtaja Heikki Väisänen Energiavirastosta.
Alueellinen näkökulma Jouni Ponnikas Kainuun liitto (pdf) (713.7 KB) Teema 2: Energiatehokkuus- ja rakennusten energiatehokkuusdirektiivi kasvattamassa energiatehokkuuden ja korjausrakentamisen investointeja 7. Energiatehokkuusdirektiivin uusiminen Heikki Väisänen Energiavirasto (pdf) (143.6 KB) 8.
Teollisuuden 2-vaiheinen energiakatselmus Teollisuuden 2-vaiheinen energiakatselmus on tarkoitettu kustannustehokkaaksi katselmusmalliksi sellaisille pk-teollisuuskohteille, joissa prosessin energian käytön ja tehokkuuden tarkastelua ei pidetä tarpeellisena (koska esimerkiksi prosessin energiatehokkuus muutoin varmistettu tai prosessin energiakustannukset pienet).
1