Siirry sisältöön

9 hakutulosta

19.4.2021 8.00 Keskimääräinen vedenkäyttö on vähentynyt, mutta käyttäjien yksilölliset kulutuserot ovat suuret Suomalaisten vedenkäyttöä tutkittiin Kestävä vedenkäyttö -projektissa vuosina 2019–2020. Tutkimuksessa vedenkäyttöä selvitettiin mittaustietojen, kyselytutkimuksen ja kulutustaan tarkemmin seuraavan ryhmän perusteella.
ja TTS:n lisäksi. 11 Mediaosumaa vedenkäytöstä koottuna julkiseen listaukseen.
ja TTS:n lisäksi. 11 Mediaosumaa vedenkäytöstä koottuna julkiseen listaukseen.
Alueellinen energianeuvonta on toteuttanut onnistuneita vedensäästökampanjoita vuokrataloyhtiöissä ja vedenkäytöstä viestiminen asukkaille on osoittautunut erittäin kannattavaksi.
Motivan kuluttajaneuvonta ja Energiaviraston alueelliset energianeuvojat ympäri Suomen kampanjoivat syksyllä vastuullisen ja tiedostavan energian- ja vedenkäytön puolesta. – Valtaosalle energian ja veden säästäminen tarkoittaa pieniä tekoja.
Energianeuvoja voi ottaa kantaa muun muassa siihen, onko talouden energian- ja vedenkäyttö järkevällä tasolla huomioiden perhekoon, rakennuksen koon ja iän sekä maantieteellisen sijainnin. Jos harkitset lämmitysmuodon vaihtoa, energianeuvoja opastaa Motivan lämmitysmuotojen vertailulaskurin käytössä ja erilaisten laskentaskenaarioiden tekemisessä laskurilla.
Kokonaisuus ratkaisee Merkittävimmät kotitalouden energiateot tehdään lämmityksen, ilmanvaihdon ja vedenkäytön parissa. Viilennys on lämpimien kesien ansiosta noussut osaksi tätä kokonaisuutta, erityisesti järjestelmäratkaisuissa. Myös ilmanvaihdon toiminta ja se, onko poistuvassa ilmassa lämmöntalteenottoa, vaikuttaa merkittävästi lämmitystarpeeseen.
Kannattaa siis ottaa yhteyttä, jos esimerkiksi kaipaa vinkkejä kodin energian- ja vedenkäytön tehostamiseen, sopivan lämmitysmuodon valintaan tai esimerkiksi energiaremontin kannattavuuden arviointiin, Sukeva kertoo. Lisäksi energianeuvojilla on ajankohtaista tietoa erilaisista tukimahdollisuuksista, joita esimerkiksi energiaremontteihin on saatavilla.
Tällöin pitää ottaa asianmukaisesti huomioon turpiinin ja muitten patoaukkojen virtaaman lisäksi Mallasveden ja voimalaitoksen välillä tapahtuva muukin vedenkäyttö, Valkeakosken kanavan käyttämä vesimäärä sekä muut tiedossa olevat asiaan vaikuttavat vedenjohtamiset.
1