Siirry sisältöön

28 hakutulosta

Uusiutuva energia Valtio, kunnat ja kuntayhtymät tuottavat ja hankkivat vuosittain mittavia määriä sähkö- ja lämpöenergiaa. Sähkömarkkinoiden avauduttua kuntien asema paikallisena energiantuottajana on muuttunut. Nykyisin kunnat voivat toimia energiantuottajina, hankkijoina tai molempina.
Uusiutuva energia Lisätietoa uusiutuvasta energiasta: Uusiutuva energia Aurinkosähkön turvallisuusopas Näin hankit aurinkosähköä kotiin Puupellettisiilon rakennusohje Turvallista aurinkosähköä - järjestelmän suunnittelijan ja toimittajan ohjeita
valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan hankkeessa Keiju (Kestävä energia- ja ilmastopolitiikka sekä uusiutuvien rooli Suomessa).
Jos kunta haluaisi alueelleen tuulivoimaa, niin potentiaalin tarkastelua voi tehdä Motivan mallin mukaisella uusiutuvan energian kuntakatselmuksella. Siinä samalla saa vertailtua tuulivoimaa muihin alueen uusiutuvan mahdollisuuksiin”, muistuttaa asiantuntija Milja Aarni valtion kestävän kehityksen yhtiöstä Motivasta.
Strategiat ja sitoumukset Kunnat eivät enää tee erillisiä energia- tai ilmastostrategioita, mutta energiatehokkuus ja uusiutuva energia on syytä sisällyttää kuntastrategiaan.
Kiinteistöjen lämmityksen hyötysuhteen mukaan. 3.4.1. polttoaine-energia arvioidaan taulukko- lämmitystavalle eri ja tyypillisen Rakennuskanta Taulukko 3.
Mukana ovat päästökauppa, päästökaupan ulkopuolisen taakanjakosektorin velvoitteet, maankäyttö ja nielut, energiatehokkuus ja uusiutuva energia sekä uutena ehdotuksena muun muassa hiilitullit. – EU:n tiukentuvien tavoitteiden saavuttaminen edellyttää, että ilmastopaketista saadaan toimiva kokonaisuus, joka ottaa huomioon tarvittavat valtavat investoinnit vähähiilisiin ratkaisuihin ja
Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja, Energia ja ilmasto 55/2014 Työ- ja elinkeinoministeriö (2016). Energia- ja ilmastostrategian ja keskipitkän aikavälin ilmastopolitiikan suunnitelman perusskenaarion tausta-oletuksia. 15.6.2016. Helsinki.
Uusiutuvan energian vähimmäisvaatimus koskisi sekä uusia että laajamittaisesti korjattavia rakennuksia. Käytännössä fossiilinen energia – yleensä öljy – ei esityksen mukaan voisi enää olla rakennuksen pääenergialähde. Omakotitaloissa laajamittaisen korjauksen kynnyksen ylittäviä remontteja tehdään hyvin harvoin, ja ne perustuvat aina omistajan omaan päätökseen.