8 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
: Energiatehokas koti Energiatehokas koti – Suunnittelu Aurinkosähköä kotiin -kampanjasivusto – Aurinkosähköä pientalon tai taloyhtiön katolle: Aurinkosähköä omakotitaloon Aurinkosähköä taloyhtiöön Palaa otsikoihin
Lämmitystaparemontin suunnittelu kannattaa aloittaa parhaiten soveltuvan lämmitysmuodon valinnalla. Maalämmön asentaminen esimerkiksi edellyttää toimenpidelupaa kunnalta, eikä ole yleensä mahdollista pohjavesialueilla. Vinkkejä lämmitysmuodon valintaan saa Motivan verkkosivuilta sekä kuluttajien energianeuvonnasta.
Ota yhteys oman alueesi neuvojaan: Energianeuvojat maakunnissa Vinkkejä arkeen: Koti ja asuminen Lämmitysmuotojen vertailulaskuri: Pientalon lämmitystapojen vertailulaskuri Kirjoittaja on energianeuvoja DI Sami Seuna Ekokumppanit Oy:stä. Ekokumppaneilta palvelua saa kuluttaja, taloyhtiö tai yritys Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan alueella.
Korjaushankkeiden suunnittelun ja toteutuksen oikea-aikaisuus ja -sisältöisyys voidaan osin myös varmistaa rakentamalla Suomeen korjausrakentamisen one-stop-shop palvelu. Palvelun kautta erityisesti pientalojen omistajat ja taloyhtiöt saavat tukea ja neuvontaa entistä tehokkaammin hankeprosessin eri vaiheissa.
Taloyhtiön ja pientalon pitkän aikavälin suunnittelussa kannattaa pohtia, mitä ominaisuuksia rakennukselta tulevaisuudessa halutaan ja mihin suuntaan sitä kehitetään. Taloautomaatiolla voidaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta, turvallisuutta ja esimerkiksi sisäilman laatua. Taloautomaation hankinnassa kannattaa panostaa kattavaan suunnitteluun.
Alla on listattu tyypillisimpiä ohjausmuotoja: manuaalinen kytkin tai vetonaru aikaohjaus läsnäolo poissaolo päivänvalo vakiovalo Taulukossa 1 on esitetty valaistuksen ohjauskertoimia, joita voi käyttää laskennassa kun 60 % tilatyypin tilojen yhteenlasketusta valaistuskuormasta ohjataan suunnittelun ohjauksen mukaisesti.
Hankkeen ideana on tuoda lisää resursseja Lohjan kaupungin tilapalveluiden yksikköön energiatehokkuustoimenpiteiden suunnittelun ja valmistelun tueksi.
Puun käytön osuus pientalojen lämmityksessä on pysynyt likimain muuttumattomana. Päälämmitysjärjestelmänä sähkölämmitys on edelleen suosituin valinta pientaloissa mutta pientalojen uudistuotannossa se valitaan lämmitystavaksi entistä harvemmin.