Siirry sisältöön

80 hakutulosta

Julkisella sektorilla on hankittava ja suunniteltava vähähiilisiä kiertotalousratkaisuja rakentamisessa, liikkumisessa sekä energia- ja infrastruktuurihankkeissa. Luonnonvarojen käytön kansallinen sopimus Kiertotalous ei toteudu ilman tekijöitä. Ohjelma nostaa esille erityisesti energia- ja materiaali-intensiivisen teollisuuden, kiinteistö- ja rakennusalan sekä kunnat ja alueet.
Uusiutuvalla energia on merkittävä rooli päästötavoitteiden saavuttamisessa ja nykymuodossaan direktiivin toimenpiteet eivät komission arvion mukaan johda tähän yleistavoitteeseen. Muutoksella otetaan huomioon myös EU:n uudet uusiutuvaan merienergiaan, sektori-integraatioon ja vetyyn sekä biodiversiteettiin liittyvät strategiat.
Käytännössä fossiilinen energia – yleensä öljy – ei esityksen mukaan voisi enää olla rakennuksen pääenergialähde. Omakotitaloissa laajamittaisen korjauksen kynnyksen ylittäviä remontteja tehdään hyvin harvoin, ja ne perustuvat aina omistajan omaan päätökseen.
Yritykset hyötyvät materiaalikatselmuksista Materiaalikatselmuksilla on saavutettu kustannussäästöjä raaka-ainehankinnoissa ja jätemaksuissa sekä energia- ja työkustannuksissa. Neitseellisten luonnonvarojen käyttö ja ympäristökuormitus ovat vähentyneet.
Vaikka kaikki energia tuotettaisiin päästöttömästi, tulee varmistaa, että energiaa ei mene hukkaan ja voimme hyödyntää sen entistä tehokkaammin esimerkiksi sähköistyvän yhteiskunnan tarpeisiin. – Energiansäästöviikolla haluamme muistuttaa suomalaisia siitä, että pitkäjänteisellä energiatehokkuustyöllä on jo saavutettu merkittäviä tuloksia, mutta säästämisen paikkoja on kuitenkin edelleen
Luuppi-podcastit 2021 29.11.2021 Ilmasto- ja energiateot nousevat yhä vahvemmin yritysten kilpailuvaltiksi Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa. Sopimusten tavoitteisiin on sitoutunut yli 600 yritystä ja niiden 6 600 toimipaikkaa.
Yhtiön omistavat Katternö ryhmä, Suomen Voima Oy, Valkeakosken Energia Oy ja Ålands Elandelslag. ”Kuntajohtajat ovat fiksuja ja ajan tasalla olevia, joten uskon, että he kaikki tietävät tuulivoiman kunnalle tuomat hyödyt ja paikallisesti mahdolliset haasteet.
Hollolan Tilapalvelu Oy ja Lahti Energia Oy kehittivät yhteistyössä energian- ja sisäilmaolosuhteiden seurantajärjestelmän, jolla seurataan reaaliajassa Hollolan kunnan ja Hollolan Asuntotalojen kaikkien kiinteistöjen lämmön-, sähkön- ja vedenkulutuksia. Sisäilmaolosuhteita mitataan siirrettävillä antureilla.
Päivittäistavarakaupan kylmäjärjestelmien lauhde-energia ja kauppakeskusten jäähdytysenergia ovat merkittävimmät hukkalämpölähteet. Hukkalämpö tarkoittaa kiinteistöissä syntyvää ylijäämälämpöä, jota ei toistaiseksi hyödynnetä. Kiristyvien ilmasto- ja energiatavoitteiden saavuttamiseksi myös kiinteistöjen hukkalämpö on järkevää hyödyntää nykyistä tehokkaammin.
Foorumin toimintaa koordinoi Motiva ympäristöministeriön toimeksiannosta. ”Taloyhtiöiden kannalta on hienoa, että pakollisten tarkastusten sijasta voimme edistää energiatehokkuutta jakamalla tietoa hyvistä käytännöistä”, sanoo Kiinteistöliiton energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy .