Siirry sisältöön

23 hakutulosta

Kunnat ja kaupungit voivat liittyä myös erilaisiin kansainvälisiin verkostoihin, joiden tavoitteissa on kestävä kehitys. Tällaisia verkostoja ovat esimerkiksi ICLEI, Covenant of Mayors ja EuroCites. Kuva. Suomen kunnissa on tehty energia- ja ilmastostrategioita noin 125 kpl ja resurssiviisaustiekartta on noin 15 kunnalla.
Sosiaalisen kestävyyden kokeilujen arviointi Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelman (2019–2023) tavoitteena on, että kestävä kehitys toteutuu kaupunkien ja kuntien kaikessa toiminnassa. Ohjelman pääteemat ovat vähähiilisyys, älykkyys, terveellisyys ja sosiaalinen kestävyys. Ohjelmassa on etsitty uusia ratkaisuja näissä teemoissa muun muassa tukemalla kokeiluja.
Avainsanat: kunnat; FISU-kunnat; REETTA; ilmastojohtaminen; resurssiviisaus; kestävä kehitys Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Miten ilmastojohtaminen kytketään kunnan talousjohtamiseen? Palaa otsikoihin
Data nähdään laajasti tulevaisuuden kiertotalouden mahdollistajana: sen avulla voidaan pidentää tuotteiden elinikää, korvata materiaalisia tuotteita palveluilla, luoda resurssien jakamiseen pohjautuvaa liiketoimintaa, tehdä arvoketjuista kestävämpiä sekä lisätä materiaalien uusiokäyttöä.
Kuuntele noin 20 minuuttia kestävä keskustelu ja nappaa talteen Venesojan ja Sainion parhaat vinkit oman yrityksesi energiatehokkuustyöhön. Avainsanat: energiatehokkuus, energiatehokkuussopimukset, pk-yritykset, kestävä kehitys Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Energiatehokkuustyötä pk-yrityksissä Palaa otsikoihin
Business Finlandin kautta tulee myös vuonna 2023 hakuun 15 miljoonaa euroa yritysten tutkimus-, kehitys- ja innovointitoimintaan. Lisäksi Business Finland tukee muita vientitoimia 2 miljoonalla eurolla ensi vuodesta alkaen.
Ohjelman rahoitus tulee EU:n elpymisvälineestä, jonka kansallisesta käytöstä linjattiin toukokuussa 2021 julkistetussa Suomen kestävän kasvun ohjelmassa.
Ilmanvaihtojärjestelmän puhdistuksen ja ilmamäärien tasapainotuksen yhteydessä on tärkeää tarkkailla kokonaiskuvaa ja huomioida järjestelmän kokonaisvaltainen toiminta”, muistuttaa kehitys- ja projektipäällikkö Jesse Petäys Ilmastointitohtorit Oy:stä.
Mietityttääkö, mitä kestävä rahoitus on? Miten työssä voitaisiin hyödyntää muun muassa käynnistyvän uuden EAKR -kauden rahoitusta? Mitä muun muassa EU:n kestävän rahoituksen taksonomia tai energiatehokkuusdirektiivi EED:n ja rakennusten energiatehokkuusdirektiivi EPBD:n uusinta tuovat tullessaan?
Ohjelma tukee kestävän kehityksen mukaista uudistumista, osaamisen kehittämistä ja osallisuutta Uudistuva ja osaava Suomi -ohjelman läpileikkaavia painopisteitä ovat kestävä kehitys, sukupuolten tasa-arvo, yhdenvertaisuus, digitaalisuus, kansainvälistyminen, ilmastonmuutos ja innovatiivisuus. Nämä sisältyvät kaikkeen toimintaan.