Siirry sisältöön

78 hakutulosta

. ‒ Kunta-alalle on tarjolla monia verkostoja, työkaluja ja malleja energia- ja ilmastotyöhön, mutta jos kunnan resurssit ovat niukat, niin energiatehokkuussopimustoiminta on juuri se peruskallio, jonka päälle kannattaa rakentaa konkreettisten hyötyjen ja toimeenpanoon saatavan tuen takia, muistuttaa energia-asiantuntija Vesa Peltola Kuntaliitosta.
Energia-avustus on vauhdittanut asuinrakennusten korjaamista erittäin energiatehokkaiksi – energiatehokkaammiksi kuin säädökset edellyttävät tai jopa lähes nollaenergia -tasoisiksi. 10 miljoonan euron lisämäärärahan arvioidaan riittävän noin 2 500 kotitaloudelle.
Esimerkiksi Raumalla elinkeinopuoli on ollut ilmasto- ja energia-asioissa yhteydessä alueen yrityksiin. Yrityksille on tarjottu tukea ja neuvontaa muun muassa energia- ja materiaalitehokkuuslaskelmiin. Perustana yhteistyölle ja tuelle on yrityslähtöisyys. Elokuussa julkaistaan kooste haastattelujen tuloksista.
Noin puolet yrityksistä teollisuudessa ja energia-alalla uskovat investoivansa myös tuotantoprosessin energiankäytön tehostamiseen. Yli 90 % vastaajista sanoo yrityksen ottavan energiatehokkuuden huomioon aina tai useimmiten korvaus- tai uusinvestointien sekä prosessimuutosten yhteydessä.
Energia- ja ilmastotyöstä sekä kunta-alan energiatehokkuussopimuksesta ovat Luuppi-podcastissa keskustelemassa energia-asiantuntija Vesa Peltola Kuntaliitosta, toimitusjohtaja Suvi Holm Ekokumppaneilta ja LVI-insinööri Päivi Liejumäki Lempäälästä. Keskustelua vetää viestintäpäällikkö Sirpa Mustonen Motivasta.
Energianeuvoja auttaa kuntalaisia asumismuodosta riippumatta energia-asioissa. Viime vuoden kysytyimpiä aiheita olivat erilaiset lämpöpumput, aurinkopaneelit ja tuet. Energianeuvoja kirittää myös kuntia ja pk-yrityksiä kohti energia- ja ilmastotavoitteita tukemalla energiatehokkuussopimuksien toteuttamista ja energiakatselmuksien käynnistämistä.
Virenojan koulun oppilaat Erika Torila , Rafael Matikkala sekä Venla Lammensalo ja Nooa Inkinen kertovat, mitä energia on, miten sitä voi säästää ja millaista oli osallistua Energiansäästöviikon Agenttiseikkailuun. – Agenttina oleminen ja jo pelkkä sana agenttiseikkailu, tekee muutoin aika vaikeasta energia-aiheesta heti paljon hauskempaa ja jännempää oppilaille.
seurantajärjestelmän hankinta Esiselvitys – Ylijäämälämmön potentiaali teollisuudessa Kirjallisuusselvitys sähkökäytöistä Ohje höyryn ja lauhteen siirtojärjestelmän energiatehokkuustarkasteluun Ohjeistus höyryn ja lauhteen siirtojärjestelmien käyttö- ja kunnossapitohenkilöstölle Opas höyryn ja lauhteen siirtojärjestelmien energiatehokkuuden mittaamiseen PATE-analyysi – Paineilman energia-analyysi
HIISI-hankkeen sidosryhmätilaisuudessa esiteltiin alustavia analyyseja energia- ja kansantalouden sekä eri päästösektoreiden kehityksistä nykytoimin eli niin sanotussa WEM (With Existing Measures) -skenaariossa. Alustavien tulosten mukaan lisätoimia tarvitaan kaikilla päästösektoreilla.