Siirry sisältöön

74 hakutulosta

Syväselvityksiä tehdään tyypillisesti isoja energiankäyttöön liittyviä investointeja mietittäessä.”
Täsmäkatselmuksen avulla halutaan mahdollistaa ja tukea energiatehokkuustoimien edistämistä kohteissa, joissa ei ole halua tai tarvetta selvittää kokonaisvaltaisesti energiankäytön tehostamismahdollisuuksia perinteisillä katselmusmalleilla.
Kunnat laativat nyt parhaillaan hiilineutraaliustavoitteitaan ja energiankäytön tehostaminen on keskeinen osa sitä.
Päinvastoin ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi on välttämätöntä ymmärtää sen kytkös energiankäyttöön. Energiansäästöviikolla alakouluissa tutustutaan energialähteisiin, energiantuotantoon, -kulutukseen ja säästömahdollisuuksiin muun muassa konkreettisiin energiansäästötekoihin kannustavan Agenttiseikkailun sekä Hei, kaikki toimii!
Energianhinnan vaikutusta omaan elämään nyt ja tulevaisuudessa voi vähentää tekemällä omaa energiankäyttöä pienentäviä tekoja. Kaikissa kodeissa on mahdollista vähentää kulutusta.
Hankkeessa etsittiin ja löydettiin ratkaisuja teollisuusyritysten ongelmiin ja tehottomaan energiankäyttöön. Tämän lisäksi hankkeessa laadittiin hankintaoppaat energiatehokkaiden sähkömoottoreiden, pumppujen ja puhaltimien hankintaan. Hankintaoppaat julkaistiin joulukuussa 2020.
Syväselvityksiin voi saada energiatukea Syväselvitykset on tarkoitettu energiatehokkuussopimukseen kuuluville suurille yrityksille, jotka haluavat selvittää energiankäyttönsä tehostamista, uusiutuvan energian käytön lisäämistä tai muuten energiankäytön muuttamista vähähiiliseksi. Selvityksen kustannuksiin voi saada energiatukea 40 prosenttia.
Energiamarkkinoiden kehittäminen, EU-sääntely ja taloudelliset kannusteet puhututtavat Sektori-integraation ajureita ovat erityisesti puhtaan ja vaihtelevan sähkön tuotanto, ja yhteiskunnan energiankäytön sähköistyminen. Puhtaan sähkön tuotannon ja kulutuksen väliin tarvitaan energiansiirron mahdollistava infrastruktuuri.
Ydinajatuksena on varmistaa organisaation tehokas energiankäyttö ja -kulutus. Parantamisen varaa toiminnan tehostamisessa on yleensä yrityksessä kuin yrityksessä.
Motiva on käynnistänyt yhteishankkeen, joka selvittää Suomen teollisuuden puhallin- ja pumppausjärjestelmien energiankäytön tehostamismahdollisuuksia. Työ keskittyy erityisesti sähkömoottoreilla toimiviin puhallin- ja pumppusovelluksiin, joiden energiatehokkuus kannattaa tarkistaa säännöllisesti ja erityisesti silloin, kun rakennetaan tai uusitaan järjestelmiä.