Siirry sisältöön

296 hakutulosta

Uusiutuva energia Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan muista kuin fossiilisista lähteistä peräisin olevaa energiaa.
Uusiutuva energia Valtio, kunnat ja kuntayhtymät tuottavat ja hankkivat vuosittain mittavia määriä sähkö- ja lämpöenergiaa. Sähkömarkkinoiden avauduttua kuntien asema paikallisena energiantuottajana on muuttunut. Nykyisin kunnat voivat toimia energiantuottajina, hankkijoina tai molempina.
Uusiutuva energia Lisätietoa uusiutuvasta energiasta: Uusiutuva energia Aurinkosähkön turvallisuusopas Näin hankit aurinkosähköä kotiin Puupellettisiilon rakennusohje Turvallista aurinkosähköä - järjestelmän suunnittelijan ja toimittajan ohjeita
Uusiutuva energia Suomessa Uusiutuvan energian käyttöä pyritään energia- ja ilmastostrategian sekä hallitusohjelman tavoitteiden mukaisesti lisäämään nykyisestä. Tavoitteena on, että uusiutuvan energian osuus loppukulutuksesta on vähintään 51 prosenttia vuonna 2030.
Energiatehokkuutta palveluna ja säästötakuulla 8.11.2024 9.00-11.00 Perustiedot Lisätietoja tanja.hyvonen@motiva.fi Tuotteet energianhallinta energia ESCO-palvelu energiankulutus energiankäyttö Energiatehokkuus energia- ja ilmastotyö Kuvaus Lämpimästi tervetuloa webinaariin! Ohjelma ja puhujat päivittyvät pian.
18.11.2021 9.00 Käytä energiasi energiatekoihin Yksi vuoden kuumista puheenaiheista on ollut energian hinnan nousu. Se on vaikuttanut lähes jokaiseen suomalaiseen kotitalouteen. Puhumisen ja harmittelun sijaan kannattaa siirtyä tekemään konkreettisia energiatekoja, joilla voi säästää kustannuksia ja ilmastoa.
Kansallisten energia- ja ilmastosuunnitelmien tavoitteena on auttaa jäsenvaltioita saavuttamaan EU:n energia- ja ilmastotavoitteet sekä varmistaa, että unioni etenee kohti puhtaampaa, kestävämpää ja resurssitehokkaampaa energiajärjestelmää. Niissä hahmotellaan, kuinka EU-valtiot aikovat saavuttaa EU:n energia- ja ilmastotavoitteet vuodelle 2030.
Uusiutuva energia ja alueidenkäytön suunnittelu Uusiutuvan energian huomioimisesta ei ole yhtenäistä valtakunnallista ohjeistoa, vaan käytännöistä päätetään kunta- tai aluekohtaisesti. Alueidenkäytön suunnitteluvaiheessa on kunnalla mahdollisuus luoda edellytykset uusiutuvan energian hyödyntämiselle.
Strategian lähtökohtana on tarkastella energia- ja ilmastopolitiikkaa kokonaisvaltaisesti eri sektoreilla päästöjen vähentämisen, energiapolitiikan sekä kasvun ja työllisyyden näkökulmasta. Energia- ja ilmastopolitiikan linjausten tulee olla pitkäjänteisiä ja linjassa parlamentaarisen energia- ja ilmastokomitean mietinnössä viitoitetun tiekartan kanssa.
Energia-ala tarjoaa hyvin työpaikkoja. Itsekriittisyyttä kannattaa vähentää, ei tämä tämä niin vakavaa ole tämä elämä”, Juhamatti tsemppaa.