Siirry sisältöön

21 hakutulosta

Tulisijan ja hormin asentaminen on luvanvaraista toimintaa. Tulisijaa voidaan käyttää myös kovilla pakkasilla, jolloin ilmalämpöpumpun käyttö ei ole kannattavaa. Tulisijoja on paljon erilaisia ja kannattaakin miettiä, millainen tulisija sopii omalle käyttötarpeelle. Myös pellettitakkoja on saatavilla.
Tulisijan käytöllä huippukulutukset kuriin Etenkin sähkölämmittäjien on hyvä lämmittää tulisijaa ennakoivasti ennen pakkasten kiristymistä ja jatkaa lämmitystä kylmän jakson ajan. Näin saadaan madallettua kylmän jakson aiheuttamaa kulutuspiikkiä.
hyötysuhde on tässä tapauksessa tulisijan tilojen lämmitykseen luovuttaman lämpöenergian suhde tulisijan ostoenergiankulutukseen.
Myös tulisijat ja savupiiput on puhdistettava ja tarkistettava vähintään kerran vuodessa.
Brikettejä voidaan käyttää myös tulisijoissa ja kattiloissa pilkkeiden sijasta. Puubriketin lämpöarvo voi parhaimmillaan olla lähes nelinkertainen kosteaan hakkeeseen verrattuna.
Lämmityksen ja ilmanvaihdon säädöt, tulisijan tehokas käyttö ja pienetkin lämmitystarvetta vähentävät toimet auttavat alentamaan lämmityksen kulutushuippuja.
Puuta käytetään muun muassa pientalojen, maatilojen ja suurten kiinteistöjen lämmityksessä sekä tulisijoissa että kattiloissa. Kuva. Varaava vuolikivitakka luovuttaa lämpöä pitkään. Kuva: Hannariina Honkanen, JAMK Pelletti on uudenaikainen puupolttoaineen muoto, jolla korvataan Suomessa ennen muuta kevyttä polttoöljyä kiinteistökokoluokan kattiloissa.
Teknisesti ja taloudellisesti kannattavia tukilämmitysmuotoja öljylämmityksen rinnalle ovat aurinkolämpö, ilma-vesilämpöpumppu, ilmalämpöpumppu sekä tulisija. Näillä voi vähentää öljynkulutusta, jos ei ole mahdollisuutta vaihtaa koko lämmitysjärjestelmää. Jos öljylämmityksestä halutaan kokonaan pois, kannattaa kohteeseen harkita myös maalämpöpumppua tai pellettilämmitystä. 3.
Millaisia uusia ratkaisuja tulisijojen kehittyminen tarjoaa mökkiläisille? Aurinkopaneelit: kannattaako lomakotiin laittaa katto täyteen paneeleita ja mihin aurinkosähkö riittää muuten sähköttömällä mökillä?
Loputkin energiamerkinnät uudistuvat vuoteen 2025 mennessä, ja silloin ilmanvaihtokoneet, ilmastointilaitteet, liesituulettimet, kuivausrummut, lämmityskattilat, lämpöpumput, tulisijat, uunit, vedenlämmittimet ja lämminvesivaraajat on myös päivitetty uusilla merkeillä. Suomessa energiamerkinnän ylläpitoa ja oikeellisuutta valvoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes).