Siirry sisältöön

14 hakutulosta

Poistoilmalämpöpumppu, PILP Poistoilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergian talon poistoilmanvaihdon kanavistosta. Poistoilmalämpöpumppu tarvitsee käyttöönsä siis vähintään poistoilmakanaviston, jolloin talteen otettu lämpö voidaan siirtää käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.
Suurempia kerrostaloyhtiöitä Teemu Kettunen kannustaa selvittämään poistoilmalämpöpumppujen hankintaa. Erityisen otollinen hetki tälle on lämmönjakokeskuksen uusiminen.
Poistoilmalämpöpumpun kannattavuus riippuu huomattavasti rakennuksen koosta ja poistoilman määrästä. Lue lisää: Ilmanvaihdon energiatehokas käyttö ja ylläpito (HSY:n verkkokurssit) Poistoilmalämpöpumput kaukolämpöjärjestelmässä
Esimerkiksi poistoilmalämpöpumpulla voidaan vähentää lämmitysenergiankulutusta, mutta koska pumppu kuluttaa sähköä, nousee sähkönkulutus samalla jonkin verran.
Poistoilmalämpöpumppu varaavan takan oheen 100-neliöiseen omakotitaloon Suunnittelemme noin 100-neliöisen talon rakennuttamista ja olemme harkinneet sinne varaavan takan oheen poistoilmalämpöpumpun hankintaa. Luin, että poistoilmalämpöpumpulle optimaalisin sisäilman lämpötila olisi 21-25 °C. Onko lämpötilan todella oltava noin korkea?
Tyypillisimpiä lämpöpumppuratkaisuja ovat maalämpö-, ilma-vesilämpö-, ilma-ilmalämpö- ja poistoilmalämpöpumput. Vuoden 2023 ensimmäisessä lisätalousarviossa tukeen kohdennettiin 24 miljoonaa euroa. Avustusta voi saada enintään 2 800 euroa asuinhuoneistoa kohden Avustus on kertaluontoinen, ja se maksetaan takautuvasti yhdessä erässä.
huoltomaalaus 8 Ikkunat ja ulko-ovet Ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen, toteutetaan julkisivusaneerauksen yhteydessä 0 Yläpohja Yläpohjan kunnostus ja lisäeristäminen 110 Tilat Kellarin teknisten tilojen läpivientien tiivistykset 5 LVI-JÄRJESTELMÄT Lämmitysjärjestelmät Lämmitysremontin suunnittelu 10 Lämmitysjärjestelmät Lämmitysjärjestelmän saneeraus, kaukolämmön alajakokeskuksen uusinta+poistoilmalämpöpumppu
Koneellisen poistoilmanvaihdon energiatehokkuutta voidaan usein tehostaa poistoilmalämpöpumpulla, jolloin poistoilman lämpöenergiaa voidaan hyödyntää osana lämmitysjärjestelmää. Poistoilman lämpö ei talviaikaan riitä kattamaan koko rakennuksen lämmöntarvetta, joten ratkaisu tarvitsee aina rinnalleen toisen lämmöntuottojärjestelmän (tyypillisesti kaukolämpö).
Ilmanvaihdon saneerauksen yhteydessä rakennukseen voidaan asentaa poistoilmalämpöpumppu. Sen avulla poistoilmasta saadaan lämpö talteen hyödynnettäväksi rakennuksen lämmityksessä ja kesäaikana myös lämpimän käyttöveden tuotannossa.