26 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Ruokahävikkiä vähennettiin teollisuudessa ja kaupan alalla osin samoin keinoin; hävikin mittaamista ja seurantaa tehostamalla, henkilöstöä kouluttamalla ja johtamistapamuutoksilla. Kaupan alalla toimissa korostuvat myös valikoiman hallinta, kuljetus- ja logistiikkaratkaisut, teollisuudessa puolestaan prosessien parantaminen.
Toimenpidekohtainen raportointi tuo esille tehokkaimmat hävikkitoimet – Toimenpidekohtainen materiaalitehokkuuden seuranta ja raportointi tuo esille, paljonko milläkin toimenpiteellä on pystytty vähentämään ruokahävikkiä tai saavuttamaan rahallista säästöä, johtaja Aki Finér Motivasta kertoo.
Elintarvikeala vähensi materiaalitehokkuuden sitoumuksilla vuosina 2019-2021 ruokahävikkiä 11,9 miljoonaa kiloa, jätteitä 4 miljoonaa kiloa ja säästi rahaa 17,7 miljoonaa euroa. Kolmen vuoden aikana ruokahävikkiä pystyttiin vähentämään lähes 12 miljoonaa kiloa.
Tämä pienentää ruokahävikkiä. Pakkaus torjuu ruokahävikkiä Jauhelihan pakkaamisessa kiteytyy pakkausten hyöty ruokahävikin torjunnassa. Pakkaamaton jauheliha on erittäin herkästi pilaantuva tuote. Atria toi markkinoille rasiapakatun jauhelihan ensimmäistä kertaa vuonna 1992.
Älyvaaka auttaa vähentämään ruokahävikkiä suunnitelmallisesti Suomessa ravintola-alalla syntyy ruokahävikkiä 75–85 miljoonaa kiloa vuodessa. Digitaalinen omavalvontapalvelu, Chefstein auttaa keittiöammattilaisia tehostamaan toimintaansa ja vähentämään hävikkiä.
Näillä toimilla elintarviketeollisuuden yritykset vähensivät samalla ruokahävikkiä yli 300 000 kiloa.
Suomessa päätyy vuosittain yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa. Mitä?
Suomessa päätyy vuosittain yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa. Mitä?
Suomi on muiden EU-maiden tavoin sitoutunut YK:n kestävän kehityksen tavoitteeseen puolittaa ruokahävikki vuoteen 2030 mennessä. Tästä syystä raportoinnin tuloksia seuraavat mielenkiinnolla kolme sitoumusosapuolena olevaa ministeriötä. Ensimmäisen kolmivuotiskauden tulokset valmistuivat marraskuussa 2022. Ruokahävikkiä vähennettiin lähes 12 miljoonaa kiloa.
Arlan tuotantoprosessi laitettiin suurennuslasin alle – Materiaalitehokkuus osoittautui tärkeäksi vastuullisuuden mittariksi Ruokahävikkiä on onnistuttu elintarviketeollisuudessa vähentämään erityisen paljon tuotantoprosesseja tehostamalla. Tämä kävi ilmi materiaalitehokkuuden sitoumuksen ensimmäisen raportointikauden tuloksista.