22 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Lisätiedot: TEM teollisuusneuvos Pekka Grönlund puh. 029 506 4815 U-kirjelmä (23.9.2021) eduskunnalle komission ehdotuksesta: Valtioneuvoston kirjelmä eduskunnalle komission ehdotuksesta Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin (EU) 2018/2001 (uusiutuvan energian direktiivi) muuttamisesta Palaa otsikoihin
Lakiesityksellä myös toimeenpantaisiin uudelleenlaadittu uusiutuvan energian direktiivi (ns. REDII) rakennuslupakäsittelyn osalta.
Komissio on ehdottanut uusiutuvan energian direktiiviin muutoksia laajasti yksittäisiä artikloja lukuun ottamatta. Lisäksi komissio on laajentamassa direktiivin soveltamisalaa teollisuuden uusiutuvan energian ja vedyn käyttöön, systeemi-integraatioon, PPA-sopimuksiin (sähkönhankintasopimuksiin) sekä merituulivoimaan liittyen.
Jäsenvaltiot muuttavat kansallista lainsäädäntöään vasta kun lopulliset päätökset direktiivin sisällöstä on tehty.
Toimenpiteen kesto (uusi tai kehitetty toimenpide): Työ liittyy vuonna 2021 ja 2022 käynnissä olevaan direktiivien – EED, EPBD ja REDII – uusimiseen. Tilanne 2023: Tarkasteltu direktiivien uusimisen mukanaan tuomat muutostarpeet korjausrakentamisen strategian toimeenpanoon.
Direktiivillä halutaan antaa myös kuluttajille parempi mahdollisuus osallistua sähkömarkkinoille uusin tavoin samalla turvaten kuluttajien oikeudet entistä paremmin.
Suomessa direktiivin velvoitteet on päätetty toteuttaa jatkamalla ja laajentamalla vapaaehtoista neuvontamenettelyä pakollisten tarkastuksien sijaan. ”Talotekniikan oikeilla säädöillä ja kunnossapidolla on väliä. Parempi energiatehokkuus myös usein kohentaa asumisviihtyvyyttä ja säästää rahaa.
Motiva tuki valtion ministeriöitä ja virastoja energiatehokkuusdirektiivin toimeenpanossa sekä direktiivien päivityksissä. Kehitimme entistä vaikuttavampia energiatehokkuusneuvonnan muotoja sekä yhteistyöprojekteja elinkeinoelämän kanssa muun muassa pilotoiden syväselvityksiä energiatehokkuuden parantamiseksi.
Lailla pannaan täytäntöön EU:n puhtaita julkisia ajoneuvohankintoja koskevan direktiivin vaatimukset, joita tulee soveltaa 2. elokuuta 2021 alkaen. Hallituksen esitys lähetetään seuraavaksi lainsäädännön arviointineuvostolle, joka antaa lausunnon lakiluonnoksesta. Ministerityöryhmä sai tiedoksi Suomen ensimmäisen ICT-alan ilmasto- ja ympäristöstrategian.
Katso video Motivan Youtube-kanavalta: Rakentamisen muovit green deal -sopimus Green deal -sopimuksen taustalla on EU:n direktiivi 2018/852 pakkauksista ja pakkausjätteistä, joka asettaa uudet korkeammat tavoitteet muovipakkausten kierrätysasteelle. Vuonna 2030 kierrätysaste on nostettava 55 prosenttiin.