Siirry sisältöön

7 hakutulosta

Olemme valinneet yhdessä Traficomin ja Väyläviraston kanssa rahoitettavaksi neljä kävelyä ja pyöräilyä edistävää kokeilua, jotka toteutetaan Helsingin seudulla kesällä ja tänä syksynä.
Kävelyn ja pyöräilyn lisääntyminen on muutos, jonka Suomela toivoo näkevän pysyvänä. – Liikkujan viikko on hyvä ajankohta pohtia, voisiko mahdollisista muutoksista kestävämpään suuntaan tulla pysyviä, Suomela kannustaa.
Pyöräily tai kävely ennen koulupäivän alkua virkistää ja voi parantaa keskittymistä. Koulun lähialue rauhoittuu, kun lapset kulkevat autokyytien sijaan kävellen tai pyörällä. Kestävästi liikuttu koulumatka on lisäksi ilmastoteko, kertoo Fiksusti kouluun -ohjelman koordinaattori Joonas Niemi Likesiltä.
. – Liikkujan viikolla edistetään tietenkin kävelyä ja pyöräilyä, mutta myös muita kestävän liikkumisen muotoja, kuten etätyötä, joukkoliikennettä ja vähäpäästöistä autoilua, kertoo Lukkarinen. Kestävän liikkumisen iloa syyskuussa Suomessa Liikkujan viikkoa viettää 16 kuntaa ja kaupunkia.
Pyöräily on kasvattanut suosiotaan ja sähköpyörien kysyntä on huimassa nousussa. Lisääntynyt etätyö korostaa lähiympäristössä liikkumisen merkitystä. Haminan kaupunki kannustaakin Liikkujan viikolla asukkaita pyöräilyyn polkupyörien korjaustempauksen avulla.
Porissa kaduille tehdyt elämykselliset taideteokset ja uudenlaiset kevyen liikenteen opasteet lisäsivät kaupunkiviihtyvyyttä sekä kävelyn ja pyöräilyn määrää. Lappeenrannassa kaupungin työntekijöille lainatuilla sähköpyörillä onnistuttiin korvaamaan työmatka-autoilua.
Joukkoliikenteen ennakkoluuloton kehittäminen sekä kävelyn ja pyöräilyn edistäminen parantaa paitsi liikenteen energiatehokkuutta, myös kaupunkiliikenteen sujuvuutta, liikenneturvallisuutta ja ilmanlaatua. Valtion on tähän asti ollut hyvin vaikeaa osallistua kuntien kävelyä, pyöräilyä tai joukkoliikennettä edistävien hankkeiden toteuttamiseen.
1