12 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Ruokahävikkiä vähennettiin teollisuudessa ja kaupan alalla osin samoin keinoin; hävikin mittaamista ja seurantaa tehostamalla, henkilöstöä kouluttamalla ja johtamistapamuutoksilla. Kaupan alalla toimissa korostuvat myös valikoiman hallinta, kuljetus- ja logistiikkaratkaisut, teollisuudessa puolestaan prosessien parantaminen.
Tämä pienentää ruokahävikkiä. Pakkaus torjuu ruokahävikkiä Jauhelihan pakkaamisessa kiteytyy pakkausten hyöty ruokahävikin torjunnassa. Pakkaamaton jauheliha on erittäin herkästi pilaantuva tuote. Atria toi markkinoille rasiapakatun jauhelihan ensimmäistä kertaa vuonna 1992.
Suomessa päätyy vuosittain yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa. Mitä?
Suomessa päätyy vuosittain yli 400 miljoonaa kiloa ruokaa roskiin Ruokahävikkiä syntyy niin kotitalouksissa, ravintoloissa, kaupoissa, teollisuudessa kuin alkutuotannossa. Tarvitsemme monia erilaisia työkaluja, innovaatioita ja vuorovaikutusta hävikin vähentämiseen koko elintarvikeketjussa. Mitä?
Järjestelmä on osaltaan auttanut pienentämään ruokahävikkiä.
11.2.2021 9.00 Arlan tuotantoprosessi laitettiin suurennuslasin alle – Materiaalitehokkuus osoittautui tärkeäksi vastuullisuuden mittariksi Ruokahävikkiä on onnistuttu elintarviketeollisuudessa vähentämään erityisen paljon tuotantoprosesseja tehostamalla. Tämä kävi ilmi materiaalitehokkuuden sitoumuksen ensimmäisen raportointikauden tuloksista.
Ruokahävikki halutaan puolittaa vuoteen 2030 mennessä ja biojätteen kierrätys nostaa 65 prosenttiin. Sähkö- ja elektroniikkaromussa olevat arvokkaat raaka-aineet halutaan tehokkaammin takaisin kiertoon – ja toisaalta niiden sisältämät vaaralliset aineet pois kierrosta. Rakennus- ja purkumateriaalista halutaan hyödyntää materiaalina vähintään 70 prosenttia.
Katselmuksia ovat teettäneet viime vuosina erityisen paljon elintarviketeollisuuden yritykset, joilla on ollut kova paine vähentää ruokahävikkiä ja esimerkiksi pakkausjätteen määrää, kertoo johtava asiantuntija Ilkka Hippinen Motivasta. Rahoitusta katselmuksiin ovat viime aikoina hakeneet aktiivisesti myös rakennustuoteteollisuuden ja teknokemianteollisuuden yritykset.
Pyroll Pakkaukset – tavoitteena kehittää yhä ympäristöystävällisempiä tuotteita Suomalainen Pyroll Pakkaukset kehittää ja tuottaa pakkauksia, jotka vähentävät pakattavien tuotteiden vaurioitumista sekä pilaantumista ja siten ehkäisevät muun muassa ruokahävikkiä.
Muovi suojaa elintarvikkeita ylivertaisella tavalla ja estää osaltaan ruokahävikkiä. "Kannattaa muistaa, että vaikkapa leivän valmistuksessa, kun katsotaan koko ketjua pellolta ruokapöytään, pakkauksen osuus ympäristörasitteesta on hyvin pieni. Käytännössä yhdellä hukkaan menneellä leivänpalasella on suurempi hiilijalanjälki kuin yhdellä leipäpussilla."