Siirry sisältöön

15 hakutulosta

Jyväskylässä biokaasun käyttö on strateginen valinta Jyväskylässä kaupungin johtoryhmä teki syksyllä 2016 merkittävän linjauksen: kaupungille autoja tai kuljetuspalveluita hankittaessa ja leasingsopimuksia uusittaessa on aina ensisijaisesti tarkasteltava biokaasun soveltuvuutta ja valittava kokonaistaloudellisesti järkevin vaihtoehto, mikä usein tarkoittaa biokaasua.
Lait toteuttavat myös hallitusohjelman kirjauksen biokaasun lisäämisestä velvoitteeseen.
Nyt tavoitteena on ohjata syntyvä biokaasu ympärivuoden hyödynnettäväksi liikennepolttoaineeksi. Kaupunki kaupunki sitoutui ostamaan 12 biokaasulla toimivaa bussia joukkoliikenteeseen ja Stormossen investoi biokaasun jalostus- ja tankkausasemaan. Hankintamenettelyt toteutettiin yhtäaikaisesti syksyllä 2014.
Aurinkoenergiaa ja biokaasua Smart Grid -hankkeessa Kalajoella on paljon karjatiloja, joten on selvää, että biokaasun tuotantopotentiaali on merkittävä. Tällä hetkellä biokaasun tuotantoa ei kaupungin alueella ole, mutta sitä on suunnitteilla sekä Smart Grid -hankkeessa että Vesikolmion ja Vestian biokaasutuotannon yhteishankkeessa.
Biokaasulla voidaan kannattavasti tuottaa sähköä ja lämpöä tai biokaasua liikennekäyttöön niissä kohteissa, joissa biokaasua tuotetaan biojätteestä, jätevesistä ym. jakeista, joiden hinta on negatiivinen johtuen vastaanottavan laitoksen porttimaksusta. Näihin liittyvästä kokonaispotentiaalista arviolta jo lähes puolet on Suomessa hyödynnetty.
Biokaasu Arvioidaan biokaasun käytön teknis-taloudelliset mahdollisuudet energiantuotannossa. Biokaasun mahdollisia lähteitä ovat: • kaatopaikat (kaatopaikkakaasu) • jätteiden käsittely (kiinteät yhdyskuntajätteet, biojätteet) • jätevesien puhdistus • maatalous ja siihen rinnastettava toiminta 4.4.
Kaasun osalta päästöjen vähenemää ei vielä osata täysin ennakoida, sillä se on sidoksissa biokaasun osuuden kasvuun kaasuverkoissa, joka puolestaan on riippuvainen biokaasun tuotantorakenteen kehittymisestä. Energia-alan tiekarttaa päivitetään myös jatkossa.
Laukaan Ekokoulussa aiotaan käyttää uusiutuvaa energiaa, mahdollisesti biokaasua tai puupellettiä. Tontti sijaitsee pohjavesialueella, joten esimerkiksi maalämpöä alueelle ei voida rakentaa. Lisätietoja: ekokoululaukaa.blogspot.fi
Tukijärjestelmän uudistamista arvioitaessa selvitetään tarve metsätalouden tuille, kuten nuorten metsien hoitotuelle, vuoden 2020 jälkeen myös uusiutuvan energian tavoitteen näkökulmasta. 3.5 Biokaasun tuotanto ja käyttö Linjaukset: Biokaasun tuotanto ja käyttö kasvaa ja biokaasun ympärille kehittyy kasvavaa suomalaista liiketoimintaa.
Lisäksi vuoteen 2030 mennessä työmailla käytettävistä työkoneista ja työmaiden kuljetuksista vähintään 50 prosenttia toimii sähköllä, biokaasulla tai vedyllä. Verkkokoulutuksen tavoitteena on kasvihuonekaasupäästöjen vähentämisen lisäksi saavuttaa myös terveydelle haitallisten lähipäästöjen, kuten hiukkasten, hiilimonoksidin ja typpidioksidin sekä melun vähentymistä.