Siirry sisältöön

18 hakutulosta

Lisätietoja/Linkkejä/Lähteet Aalto-yliopisto, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu. 2012. Luukku-talo, puinen nollaenergiatalo 2020. Loppuraportti 30.11.2012.
Taloyhtiön energiatarkastus antaa hyvän pohjan suunnittelulle Lämmitysratkaisun parannukset ja muutokset sekä energiaremontit ovat keskeisiä keinoja taloyhtiöiden käyttöiän jatkamiseksi ja asuinmukavuuden parantamiseksi.
Hyödyllisiä linkkejä oman kodin kunnostajalle ja rakentajalle Motivan koti ja asuminen -sivuilta löydät runsaasti energiansäästövinkkejä asumiseen ja kuluttamiseen liittyen: Koti ja asuminen Kuluttajien energianeuvonta tarjoaa maksutonta opastusta suomalaisille: Asiaa energiasta – kuluttajien energianeuvonta Energiatehokaskoti.fi – Ohjeita energiatehokkaan talon suunnitteluun ja toteutukseen
Taloyhtiön ja pientalon pitkän aikavälin suunnittelussa kannattaa pohtia, mitä ominaisuuksia rakennukselta tulevaisuudessa halutaan ja mihin suuntaan sitä kehitetään. Taloautomaatiolla voidaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta, turvallisuutta ja esimerkiksi sisäilman laatua. Taloautomaation hankinnassa kannattaa panostaa kattavaan suunnitteluun.
Nelikerroksisessa talossa on 30 asuntoa. Patteriverkoston perussäätö tuli ajankohtaiseksi, kun eri puolilla taloa sijaitsevissa huoneistoissa oli pidempään ollut talvikaudella selvästi muita korkeammat sisälämpötilat (jopa 25°C). Joidenkin asuntojen lämmityspatterit eivät edes lämmenneet.
Sairanen huomauttaa, että apua voi olla myös erilaisista älykkäistä järjestelmistä, jotka lataavat sähköautoja silloin, kun se on järkevintä vaikkapa talon muun sähkökuorman tai pörssisähkön hinnanvaihtelujen kannalta. Myös laki ohjaa taloyhtiöitä huomioimaan sähköautot silloin, kun rakennetaan uutta tai vanhoihin taloihin tehdään merkittäviä peruskorjauksia.
Vesimaksut ovat kasvaneet tänä syksynä Lahdessa ja vedensäästö vähentää vuokrankorotuspainetta”, sanoo Lahden Talojen ympäristöpäällikkö Elina Rantanen . Y-säätiön M2-kodeille toteutettiin Veden vastuullinen käyttö -asukaskampanja.
Aurinkovoimala tuli mukaan suunnitteluun varsin varhaisessa vaiheessa. Vain alustavia arkkitehtuurikuvia koulusta oli olemassa, kun päätös aurinkovoimalan rakentamisesta tehtiin. Tässä vaiheessa suunnitteluun tuli mukaan Timo Jodat Jodat Ympäristöenergia Oy:stä, joka kertoi muille suunnittelijoille aurinkolämpövoimalan aiheuttamista vaatimuksista.
Ja ennen kaikkea kuinka jatkuvasta ongelmakierteestä ja korjausvelasta päästään eroon, jotta kunnassa voidaan työskennellä, asua, opiskella ja hoitaa ihmisiä terveissä taloissa?
Neljän asukkaan talossa sähkönkäyttö on 19600 kWh vuodessa ja kahden asukkaan talossa 17400 kWh. Lämmitysenergiaa kummassakin talossa käytetään 16000 kWh.